Mâine încep lucrările și pe Lotul 2 al Drumului Strategic de la Botoșani

Mâine încep lucrările și pe Lotul 2 al Drumului Strategic de la Botoșani

Ordinul de începere a lucrărilor pe Lotul 2 al Drumului Strategic de la Botoșani va fi semnat mâine la Căminul Cultural din Răuseni. Imediat după semnarea ordinului lucrările pot începe.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici, care a explicat că amplasamentul tronsonului Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282) va fi preluat de reprezentantul asocierii Cornell's Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom, care a câștigat licitația cu suma de 208.355.380,47 lei cu TVA.

Lotul 2 al Drumului Strategic de la Botoșani are lungimea de 51,194 kilometri și reprezintă o mare parte din lungimea întregului drum care urmează a se face la Botoșani în următorii ani.

Valoarea totală a proiectului drumului strategic (106 km) care include și celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuția CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei.

"Le-am cerut imperativ constructorilor să termine modernizarea celor trei sectoare de drum în termenii prevăzuți de graficele de lucrări, să execute lucrări de calitate, care să reziste peste ani și care să reprezinte o adevărată carte de vizită pentru firmele dumnealor și, bineînțeles și pentru noi ca autoritate județeană”, a explicat președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ploşniţele dantelate, numite și „tigri”, care sunt imune la substanţele chimice, ocupă încet încet toată România

astăzi, 12:15
649

O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, loc în care nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imun...

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

astăzi, 11:15
213

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţă...

Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși cunoscuți

astăzi, 10:00
600

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece iar varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc ...