Lucrările la Spitalul de îngrijiri paliative vor fi recepționate în februarie, anunță ministrul Dezvoltării

Lucrările la Spitalul de îngrijiri paliative vor fi recepționate în februarie, anunță ministrul Dezvoltării

Lucrările la Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani vor fi recepționate de Compania Națională de Investiții (CNI) în luna februarie, a declarat, vineri, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila.

„Am trimis-o astăzi pe doamna director de la CNI să vadă exact. Înțeleg că utilitățile sunt gata, sunt finalizate și că în cursul lunii februarie putem să facem recepția acestei lucrări. Eu cred că asta este cel important, să găsim o soluție, soluția astăzi există. Cel mai important pentru toată lumea este că această investiție se termină, se finalizează și că putem să recepționăm această lucrare”, a afirmat Attila.

După recepție și darea în administrare către Primărie, urmează obținerea avizelor de funcționare. Cu alte cuvinte, valul pandemic actual ar putea fi gestionat de autorități cu porțile celei mai moderne unități sanitare închise.

Lucrările de construcție, demarate în 2017, au fost finalizate în luna octombrie a anului trecut. Investiția finanțată de CNI depășește 14,7 milioane de lei.

Clădirea este prevăzută cu subsol, parter și trei etaje și dispune de 110 de paturi și spații pentru investigații RMN. Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de locuri pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale. 

Cseke Attila a avut, vineri, o întâlnire cu autoritățile și primarii din județul Botoșani, după care a vizitat mai multe obiective realizate prin MDLPA.

 

Spune-ne opinia ta