După ani de proteste, lucrările la Alunecarea Nicșeni - Roma avansează alert

După ani de proteste, lucrările la Alunecarea Nicșeni - Roma avansează alert

Lucrările la una dintre cele mai grave alunecări de teren din județ, cea care afectează DJ296, Roma-Nicșeni, între kilometrul 14 și kilometrul 15,380, avansează într-un ritm susținut. Zeci de botoșăneni au protestat în nenumărate rânduri pentru a se realiza acest drum, iar în prezent lucrările încep s de facă înn ritm susținut.

Este o investiție esențială pentru zona noastră, pe care am așteapt-o de mult timp și care, în momentul în care s-a preluat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, doamnei președintă Doina Federovici,  era blocată de lipsa unor avize. Acum se lucrează susținut și avem încrederea că lucrările se vor termina în graficul angajat de constructor”, a declarat primarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei.

Lucrările sunt în valoare de 14.449.103,01 lei (trei milioane de euro).

În paralel, Consiliul Județean face demersuri la CNI pentru a fi prinse la finanțare și celelalte trei sectoare de drum de pe DJ 296 care prezintă probleme cu alunecările de teren și care au fost preluate de Companie.

Un prim sector, de 2,6 kilometri, este situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, un al doilea de 1,35 kilometri, este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanți.

 

 

Spune-ne opinia ta