Lucrările în Spitalul de îngrijiri paliative se vor finaliza în luna noiembrie

Lucrările în Spitalul de îngrijiri paliative se vor finaliza în luna noiembrie

Lucrările de racordare la utilități a Spitalului de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie, urmând ca obiectivul să fie predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), finanțatorul proiectului.

Unica lipsă de care suferă clădirea este furnizarea termiei. Potrivit edilului-șef al orașului, pentru ca branșarea să fie efectuată, este nevoie de un echipament specific, a cărui livrare a fost întârziată de condițiile epidemiologice.

„Implementăm, în acest moment, contractul pentru realizarea branșamentului cu agent termic, ultima dintre utilitățile pe care trebuie să le furnizăm. Celelalte sunt lucrări, pentru energie electrică, apă și canalizare, sunt terminate. Pentru aceste lucrări avem circuitul de alimentare cu agent termic, așteptăm livrarea unui schimbător de căldură, care să fie montat în incinta camerei tehnice a spitalului. Practic, cu această dotare, municipalitatea își finalizează obiectivul de furnizare a utilităților. Aici suntem constrânși de evoluția pandemiei, furnizorul nu a putut livra mai repede echipamentul, tot din cauza unor motive epidemiologice. Mai avem nevoie de o lună de zile”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Ulterior predării amplasamentului către CNI, vor avea loc proceduri de autorizare și va fi stabilită destinația unității, având în vedere criza locurilor de internare a bolnavilor infectați cu COVID-19.

„Poate fi făcută apoi recepția obiectivului și vom discuta despre destinația spitalului: dacă în contextul acesta al pandemiei va fi transformat într-un spital covid sau dacă respectăm intenția inițială, de a fi o secție de boli paliative”, a spus Andrei.

Chiar dacă recepția, darea în administrare către Primărie și obținerea avizelor de funcționare ar fi urgentate, vor mai trece câteva luni până la operaționalizarea spitalului. Cu alte cuvinte, valul pandemic actual ar putea fi gestionat de autorități cu porțile celei mai moderne unități sanitare închise.

Lucrările de construcție, demarate în 2017, au fost finalizate în luna octombrie a anului trecut. Clădirea este prevăzută cu subsol, parter și trei etaje și dispune de 110 de paturi și spații pentru investigații RMN. Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de locuri pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale. Investiția a depășit 14,7 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Acoperișul unei clădiri din Botoșani a fost cuprins de flăcări

astăzi, 15:41
559

Pompierii au fost solicitați, miercuri după-amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei clădiri din municipiul Botoșani, au anunțat reprezentanții Insp...

Inundații, acoperiș smuls de vânt și arbori doborâți de furtună

astăzi, 15:23
1114

Pompierii au fost solicitați să intervină, miercuri după-amiază, în situații de urgență cauzate de furtună, pe fondul avertizării de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică....

Prima serie de soldați profesioniști formați de IJSU va participa la misiuni începând de miercuri

astăzi, 12:40
130

Cei 24 de soldați profesioniști formați de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani vor participa, începând de joi, la misiunile de salvare, informeaz...