Încep lucrări de peste 21 de milioane de lei în Spitalul din Dorohoi

Încep lucrări de peste 21 de milioane de lei în Spitalul din Dorohoi

Administrația locală din Dorohoi a emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică a unor clădiri aparținând Spitalului Municipal. Investiția depășește 21 de milioane de lei, având finanțare europeană, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit sursei citate, vor beneficia, anual, aproximativ 6.300 de pacienți și circa 150 de angajați de pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie și ATI, favorizându-se creșterea calității actului medical.

„În urma implementării proiectului, clădirile spitalului municipal vor beneficia de condiții îmbunătățite de confort termic, calitate mai bună a aerului și a iluminatului interior, estimându-se o scădere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 74%, iar a consumului de energie cu aproximativ 69%”, se arată în comunicat.

Proiectul este inclus în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, pe axa destinată sprijinirii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Contractul de lucrări, în valoare de 21.177.745,08 lei, a fost atribuit asocierii ABC-CON International SRL și Hospital Technical Solutions SRL, termenul de execuție fiind 25 octombrie 2023.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

BOR câștigă. Certificatul verde stă departe de slujbele religioase. „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat”

astăzi, 10:55
80

Accesul credincioșilor în biserică nu poate fi restricționat, pentru că e un spațiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare și farmaciile, ar...

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
4431

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă ...

20 de îmbolnăviri COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Un pacient de 40 de ani a murit

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
924

20 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Potrivit statisticii fur...