Încep lucrări de peste 21 de milioane de lei în Spitalul din Dorohoi

Încep lucrări de peste 21 de milioane de lei în Spitalul din Dorohoi

Administrația locală din Dorohoi a emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică a unor clădiri aparținând Spitalului Municipal. Investiția depășește 21 de milioane de lei, având finanțare europeană, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit sursei citate, vor beneficia, anual, aproximativ 6.300 de pacienți și circa 150 de angajați de pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie și ATI, favorizându-se creșterea calității actului medical.

„În urma implementării proiectului, clădirile spitalului municipal vor beneficia de condiții îmbunătățite de confort termic, calitate mai bună a aerului și a iluminatului interior, estimându-se o scădere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 74%, iar a consumului de energie cu aproximativ 69%”, se arată în comunicat.

Proiectul este inclus în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, pe axa destinată sprijinirii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Contractul de lucrări, în valoare de 21.177.745,08 lei, a fost atribuit asocierii ABC-CON International SRL și Hospital Technical Solutions SRL, termenul de execuție fiind 25 octombrie 2023.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Afacerea din Botoșani devenită magnet pentru tineri. „Nu vedem asta doar ca pe un business” (video)

Vineri, 27 Mai 2022
2820

Sediul din Botoșani al Amber, cel mai mare studio independent de game development din România, a fost inaugurat oficial, vineri, printr-un eveniment la care au participat zeci de tineri, antrep...

Un bărbat a mers cu o grenadă la barul din sat

Joi, 26 Mai 2022
765

Un bărbat din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, a găsit o grenadă într-un șanț și, în loc să sune la 112, a ridicat-o și a dus-o într-un bar, a declarat joi purt...

CL a respins construirea unui hotel cu șapte etaje pe Bulevardul Eminescu (video)

Joi, 26 Mai 2022
2407

O investiție imobiliară de amploare a fost respinsă de Consiliul Local (CL), întrunit joi în ședință ordinară. Proiectul aparține companiei Belvedere SRL și vizează construirea u...