Licitația pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani va fi reluată. ”Sunt foarte trist din cauza acestei vești…”

Ambele oferte au fost depuse de ”firme cu greutate”, care însă au fost descalificate la evaluarea financiară.

Licitația pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani va fi reluată. ”Sunt foarte trist din cauza acestei vești…”

   Foto: Obiectiv de Suceava

Primarul municipiului Suceava a confirmat informația cu privire la anularea licitației pentru cel de-al treilea tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani.

Potrivit celor spuse de primar, anularea licitației respective este o „veste proastă”.

„Avem o veste mai puțin bună sau chiar una proastă. A fost anulată procedura de licitație pentru Ruta alternativă Suceava-Botoșani. Este o licitație foarte importantă, cu o sumă foarte mare, de peste 15 milioane de euro”, a declarat Ion Lungu, potrivit Obiectiv de Suceava.

El a mai explicat că ambele oferte depuse de firme cu greutate au fost însă descalificate la evaluarea financiară.

„Din păcate, a fost o procedură destul de grea, cu foarte mulți subcontractanți, iar dacă la partea tehnică au trecut, la partea financiară cele două oferte nu au îndeplinit condițiile. Ca atare, acestea au fost respinse, iar din partea unui ofertant s-a înregistrat și o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor”, a mai spus primarul de Suceava.

Ion Lungu nu s-a hazardat să facă alte aprecieri mai optimiste cu privire la posibilitatea, fie ea și teoretică, de a fi demarate lucrările în acest an, dar a precizat că va fi reluată licitația „peste-o zi sau două”.

„Au fost ofertanți mari, serioși, firme puternice, dar din nefericire nu a fost să fie și, evident, într-o zi-două vom relua licitația… Sunt foarte trist din cauza acestei vești, deoarece avem o presiune pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava”, a mai spus primarul în conferința de presă de miercuri.            

Licitația pentru proiectarea și executarea obiectivului de investiții Ruta alternativă Suceava-Botoșani, etapa a III-a, include și un viaduct peste o zonă mlăștinoasă, viaduct care va constituit totodată și un pasaj peste calea ferată. Mai exact, lungimea totală a tronsonului al III-lea al Rutei alternativă Suceava-Botoșani este proiectată la 2.142 de metri lungime din care viaductul are o lungime de 1.015 de metri.

Tronsonul al III-lea al Rutei alternativă Suceava-Botoșani, include și realizarea unui viaduct peste calea ferată din Lunca Sucevei. Conform studiului de fezabilitate, viaductul va avea partea carosabilă de 8 metri iar lățimea celor două trotuare urmând fi de câte 1,50 de metri. De asemenea, viaductul va avea 41 de deschideri, pe fiecare dintre acestea fiind dispuse câte 9 grinzi având lungimea de 24 de metri și lățimea de 0,93 de metri, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
253

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
124

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
92

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...