Directorul ANPC trage un puternic semnal de alarmă: Refuzați să cumpărați dacă…

Paul Anghel, directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis multe sfaturi de care ar trebui să țină cont consumatorii care doresc să cumpere peşte şi produse din peşte.

Directorul ANPC trage un puternic semnal de alarmă: Refuzați să cumpărați dacă…

Acesta spune că trebuie acordată o mare atenție produselor atunci când mergeți la cumpărături.

Ce recomandă șeful ANPC

Consumatorii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la aspectul exterior al produsului. Cele cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, cu aspect de vechi, trebuie neapărat evitate.

”Refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte pentru care aveţi îndoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare, urmăriţi modul de etichetare a peştelui şi produselor din peste şi nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă dată durabilităţii minimale/dată limita de consum sau dacă această dată este modificată sau depăşită”, a transmis Anghel.

Un alt sfat se referă la solicitarea şi păstrarea bonului de casă, în eventualitatea în care clientul doreşte să reclame calitatea produsului

”La cumpărarea peștelui și produselor din peste, solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea produsului”.

Mai mult, acesta spune că produsele alimentare congelate trebuie comercializate numai în stare congelată, iar la decongelare trebuie să prezinte gustul şi mirosul nemodificate, caracteristice sortimentelor respective

”Produsele alimentare congelate trebuie comercializate numai în stare congelată, iar la decongelare trebuie să prezinte gustul și mirosul nemodificate, caracteristice sortimentelor respective. Avertizez asupra faptului că este interzis că produsele alimentare congelate să se recongeleze, acestea trebuie prelucrate imediat ce au fost decongelate”.

Nu achiziționați produsele la care constatați existența aglomerărilor de produs sub forma unor blocuri sau prezența gheții în ambalaj și acordați o atenție deosebită când cumpărați produsele alimentare congelate, asupra modului de prezentare a ambalajului.

Nu achiziționați produse la care constatați că ambalajul este murdar, degradat, nu este închis etanș și nu asigura salubritatea produsului.

”Avertizez asupra faptului că este interzis că produsele alimentare congelate să se recongeleze, acestea trebuie prelucrate imediat ce au fost decongelate”, a arătat Paul Anghel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
2

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
40

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
952

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...