Lecție de administrație predată din Suceava, privind achiziția de autovehicule electrice prin PNRR

Lecție de administrație predată din Suceava, privind achiziția de autovehicule electrice prin PNRR

Primăriile municipiilor Botoșani și Suceava au depus, luni, proiecte privind modernizarea infrastructurii de transport public, constând în achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Există însă o serie de diferențe capitale între cele două abordări.

Administrația din Botoșani a optat pentru cumpărarea unui număr de 11 autobuze electrice, amenajarea a 4 stații de încărcare rapide și 11 stații de încărcare standard, în valoare totală de 5,3 milioane de euro.

Municipalitatea din Suceava a elaborat documentația pentru întreaga Zonă Metropolitană, solicitând finanțare pentru cumpărarea a 18 autobuze și 32 de microbuze electrice, o parte dintre acestea urmând să ajungă în orașul Salcea și comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia. De asemenea, vor fi achiziționate 50 de stații de încărcare standard pentru autobaza de transport public, 8 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice și alte 65 de stații de încărcare pentru vehiculele electric, dintre care 45 în municipiul Suceava, 6 în Salcea și câte 2 pentru cele șapte comune.

Proiectul sucevenilor care are ca sursă de finanțare aceeași componentă din cadrul PNRR, dar valoarea totală atrasă este de 23.256.170 de euro inclusiv TVA.

La recensământul din 2011, municipiul Botoșani avea o populație de 106.847 de locuitori, în vreme ce municipiul Suceava avea 92.121 de locuitori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
1362

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
508

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)....

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
487

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...