Judecatorii, nemultumiti de salarii

Judecatorii, nemultumiti de salarii
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) considera discriminatorii salariile membrilor CSM si ai judecatorilor de la Curtea Suprema, in comparatie cu salariile medii ale magistratilor. De asemenea, UNJR atrage atentia si asupra faptului ca s-a creat o falsa perceptie privind veniturile acestora.

"Cuantumul indemnizatiei unui magistrat nu depaseste in medie 4.000 lei, incluzand toate sporurile acordate prin lege (spor de vechime, stabilitate, toxicitate si doctorat).In acest context, este inadmisibil ca institutia reprezentativa a sistemului judiciar sa acorde angajatilor proprii sume imense, cu titluri de recompense, premii, precum si sporuri salariale, fapt ce a condus in final la plata unor remuneratii cu mult peste nivelul mediu al unui magistrat nedetasat in structurile CSM", se arata intr-un comunicat al Uniunii transmis astazi, agentiei NewsIn.

Uniunea judecatorilor critica modul lipsit de transparenta si discriminatoriu in care au fost acordate diferite sporuri si ajutoare angajatilor CSM, Institutului National al Magistraturii (INM) si ai Scolii Nationale de Grefieri, "concurand la crearea unei imagini negative asupra intregii categorii a magistratilor", se mai arata in comunicat.

Judecatorii mai considera ca CSM are obligatia de a solicita o intalnire a reprezentantilor magistratilor cu reprezentantii executivului, in care sa fie puse in discutie definitiv concret situatia reala a indemnizatiilor magistratilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
397

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
701

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...