Întreținerea nocturnei de la stadion, tot mai costisitoare

Întreținerea nocturnei de la stadion, tot mai costisitoare

În 2014 se inaugura nocturna stadionului municipal, iar botoșănenii, în mod special suporterii echipei fanion de fotbal a județului, erau mândri că și Botoșaniul se situează pe harta cu localitățile cu stadioane dotate cu iluminat nocturn. După expirarea perioadei de garanție, asigurarea mentenanței instalației de nocturnă a intrat în sarcina Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement.

Am licitat în 2014, am executat-o, a expirat anul trecut garanția de 5 ani și de-acum am intrat pe mentenanță. Din octombrie anul trecut, am semnat contract de mentenanță cu o companie specializată în electricitate de înaltă tensiune, de medie tensiune, ce folosim noi la stadion. Sunt lucrări la înălțime pentru a schimba corpurile de iluminat și a face întreținere lunară. Ne-am pus mâinile în cap câte avem de făcut acolo, pentru că garanția a fost așa cât să funcționeze așa într-o manieră în care, cine se urca la patruzeci și ceva de metri să facă verificări la ce se întâmplă acolo, a declarat directorul DSPSA, Eugen Țurcanu.

 În momentul în care s-a semnat contractul de mentenanță, au apărut cheltuieli lunare suplimentare. În ultima perioadă s-au schimbat 25 de becuri la nocturnă și mai sunt necesare piese în valoare de 25.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta