În mediul rural de la Botoșani vaccinarea este pusă sub semnul întrebării

În mediul rural de la Botoșani vaccinarea este pusă sub semnul întrebării

La nivelul municipiului campania de vaccinare împotriva coronavirusului a demarat la începutul acestei săptămâni, iar dacă locuitorii din mediul urban sunt mult mai receptivi în privința importanței vaccinului, nu același lucru se poate spune și despre deschiderea botoșănenilor din rural.

Mai mulți primari din județul Botoșani, s-au arătat transparenți și deschiși în a spune lucrurilor pe nume, dezinformarea și manipularea mediatică au condus la un procent de scepticism destul de ridicat în mediul rural. Noi ca unitate administrativ teritorială suntem pregătiți, dar mai greu este cu oamenii. Sunt păreri împărțite în rândul populației. Lumea se uită la televizor și vede tot felul de opinii și nu mai știe ce să creadă, a declarat primarul comunei Unțeni.

Și la Coțușca trenează scepticismul, primarul Constantin Viorel Ciobanu considerând că manipularea mediatică este un factor nociv pentru implementarea cu succes a vaccinului în rândul populației. Sunt fel și fel de oameni. Stai de vorbă cu ei, le explici, le dai detalii amănunțite și ei vin și spun că la televizor zice altceva, a spus primarul de Coțușca.

La Călărași situația este ceva mai pozitivă. Elena Vrajotis, primar al comunei, o fire pozitivă de felul ei, a declarat că locuitorii comunei cu siguranță vor dori să se vaccineze, pentru că este spre binele lor, sănătatea fiind prioritară.

 

Spune-ne opinia ta