Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

 Prefectura Botosani  

Raportul Inspectoratului Judetean de Constructii Botosani scoate la iveala faptul ca peste 1300 de locuinte din judet sunt ridicate pe terenuri inundabile.

La aceste peste 1300 de locuinte se adauga numeroase scoli, precum si alte cladiri de interes public. La solicitarea Institutiei Prefectului, raportul mai precizeaza ca, din casele inregistrate ca fiind in zone inundabile, 500 nu au autorizatie de functionare.

Restul, aproape 8oo, detin documentatia legala, insa autoritatile spun ca, in momentul in care proprietarii acestora au obtinut actele de autorizare, zonele respective nu erau considerate inundabile.

Gheorghe Sorescu a precizat ca se va lua legatura cu primarii celor 72 de localitati in care s-au depistat casele respective, pentru a se impune masurile de rigoare. Astfel, locuintele construite fara autorizatie ar putea fi chiar daramate.

Daca proprietarii se impotrivesc acestor masuri, ei vor fi nevoiti sa declare pe propria raspundere ca, in caz de inundatii, nu vor avea nici o pretentie de despagubire din partea Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
8

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
22

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
48

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...