Începe demolarea garajelor din zona Colegiului Mihai Eminescu

 Începe demolarea garajelor din zona Colegiului Mihai Eminescu

Primăria municipiului Botoșani demarează săptămâna viitoare procedurile pentru demolarea garajelor din zona Colegiului Mihai Eminescu și amenajarea unei parcări. Primarul Cosmin Andrei spune că proprietarii vor avea un termen pentru demolarea garajelor.

“În cadrul ședinței de Consiliu Local și vom aproba inventarierea terenurilor de sub garaje. Mai avem un chioșc care va fi demolat pe strada Mihail Kogălniceanu, tot pentru amenajarea unei parcări. Ulterior, voi propune Consiliului Local un plan urbanistic de detaliu prin care cerem autorizație de demolare a garajelor existente în zona Colegiului Mihai Eminescu și autorizație de construire a unei parcări. Acele garaje au fost construite fără a fi respectată documentația inițială care a fost emisă doar pentru locuri de parcare acoperite. În timp, aceste locuri de parcare acoperite au ajuns cu pereți laterali și uși”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În urma verificărilor făcute, reprezentanții primăriei au constatat că multe dintre aceste garaje sunt transformate în depozite iar proprietarii își parchează autoturismele pe strada Primăverii.

“Într-o baterie de zeci de garaje, sunt unul-două autoturisme. Restul sunt cu murături, mobilă pe care nu s-au îndurat unii să o arunce. Sper să nu am surpriza să găsesc și beciuri. Am auzit că ar fi și beciuri”, a adăugat edilul municipiului.

Costuri suportate de proprietari

Proprietarii acestor garaje vor avea un termen pentru demolarea garajelor și eliberarea terenului. În cazul în care aceștia nu se conformează, garajele vor fi demolate de către angajații primăriei iar ulterior proprietarii vor fi puși la plată.

“Vom trimite somații către deținătorii acestor garaje care trebuie să elibereze amplasamentul pe propria cheltuială. Dacă nu, vom interveni noi urmând să le transmitem costurile. Va fi un orizont destul de larg”, a precizat Cosmin Andrei.

Primarul Cosmin Andrei spune că imediat după demolarea garajelor va începe amenajarea unei parcări. Aceste locuri de parcare vor fi scoase la licitație iar prioritate vor avea persoanele care locuiesc în apropiere.

 

Spune-ne opinia ta