Încă o instituție din Botoșani intră de joi în grevă! ”Parlamentul îi pedepsește pentru că nu au protestat și ei”

La Botoșani, angajații Direcției de Sănătate Publică vor protesta începând de joi, 16 noiembrie, ora 8.30.

Încă o instituție din Botoșani intră de joi în grevă! ”Parlamentul îi pedepsește pentru că nu au protestat și ei”

Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) protestează, începând de miercuri dimineață, în fața instituțiilor, din cauza unei legi adoptate marți de Parlament.

Imaginile cu angajații DSP-urilor afișând mesaje de protest au apărut de la Sibiu, Constanța, Giurgiu, Argeș, dar proteste au loc și în alte județe.

La Botoșani, angajații Direcției de Sănătate Publică vor protesta începând de joi, 16 noiembrie, ora 8.30.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023).

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege.

În ședința de plen de luni, potrivit stiripesurse.ro, deputatul Ringo Dămureanu, Secretar al Camerei Deputaților, a cerut plenului să acorde tratament egal între cele două instituții și să admită amendamentul respins în Comisia de Muncă. Amendamentul favorabil lucrătorilor din DSP-uri a fost supus luni votului plenului Camerei Deputaților și respins la vot, cu 36 voturi "pentru", de la deputații UDMR și AUR, 6 voturi "contra", USR, și 136 "abțineri", PSD și PNL.

„Prin votul de marți, Camera Deputaților îi răsplătește pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută și îi pedepsește pe medicii și asistenții din DSP-uri pentru că nu au protestat și ei”, transmite Sindicatul Național „Forța Legii”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
266

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
742

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...