Heliport la Spitalul Județean Mavromati

Heliport la Spitalul Județean Mavromati

Heliport la Spitalul Județean Mavromati

Un om de afaceri din Botoșani doreşte să construiască lângă Spitalul Judeţean o clădire pe care să fie amenajat şi un heliport. Anunţul a fost făcut astăzi de către primarul Cosmin Andrei, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit edilului, pentru acel teren, s-a cerut în primă fază certificat de urbanism pentru amenajarea unei parcări. Ulterior, investitorul şi-a schimbat planurile, dorind să construiască o clădire cu cabinete medicale şi locuinţe, cu regim de înălţime parte plus opt sau nouă etaje, plus heliport.

 „Este o solicitare într-o fază incipientă, doar la nivel de intenţie, pentru care s-a cerut certificat de urbanism. Toate aspectele privind autorizarea vor fi prezentate pe pagina primăriei”, a declarat edilul.

Primarul Cosmin Andrei a spus că documentaţia va fi afişată pe site-ul primăriei, în etapa de realizare a Planului Urbanistic Zonal, atunci când, potrivit legii se va derula şi etapa de consultare publică în privinţa acestei investiţii.

Terenul pe care va fi ridicată noua construcţia are 1500 de metri pătraţi şi a făcut parte din parcul Spitalului Judeţean Mavromati. În anul 2007, Spitalul Judeţean a pierdut în instanţă dreptul de proprietate asupra respectivei suprafeţe. Proprietarul terenului este omul de afaceri Victor Mihalachi.

 

 

Spune-ne opinia ta