Grotă cu zăpadă, hamam, duşuri emoţionale, saună cu sare, la Parcul de agrement Cornişa! "Am vrut să facem ceva WOW" - FOTO

Pe măsură ce lucrările la cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei se apropie de final se conturează tot mai clar imaginea a ceea ce înseamnă pentru oraşul Botoşani cea mai mare investiţie realizată pe această zonă vreodată.

Grotă cu zăpadă, hamam, duşuri emoţionale, saună cu sare, la Parcul de agrement Cornişa! "Am vrut să facem ceva WOW" - FOTO

O bună parte dintre obiectivele aflate pe cele 48 de hectare de teren pe care se întinde Parcul de agrement Cornişa sunt finalizate, rămânând de executat la acestea mici finisaje care într-o lună ar putea fi gata, după cum susţin chiar reprezentanţii constructorului.

Unul dintre obiectivele care a fost finalizat aproape în totalitate este zona piscinei acoperite. Se aşteaptă ca aceasta să fie şi cea mai mare atracţie a parcului de agrement Cornişa, care se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor, 365 de zile pe an.

În clădirea în care se află bazinul acoperit au fost amenajate şi o multitudine de zone de relaxare.  Saună finlandeză uscată, saună cu aromoterapie, saună umedă, saună cu sare, hamam, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale (o zonă în care vor fi lumini şi vor fi sunete ca pe o plajă), bazin de hidromasaj, sală de relaxare, SPA sau chiar o sală de forţă, toate acestea vor putea fi folosite de botoşăneni şi de turiştii care vor ajunge la noi în oraş. De asemenea, va exista şi o zonă în care vor fi butoaie cu apă răcită, în care temperatura va fi între 5 şi 10 grade, unde se va putea intra după sauna fierbinte.

La etaj va fi zona de food court, unde cei care vor veni să se relaxeze la piscină vor putea servi mâncare şi băuturi răcoritoare.


Roxana Tudosescu, manager de proiect, a precizat că zona bazinului acoperit va putea fi deschisă în luna iulie a acestui an.

“La interior, nu avem nicio problemă semnificativă sunt lucruri mici care mai trebuie finisate. Ar putea fi deschis în luna iulie interioriul, dar cât priveşte celelalte obiective nu suntem singurul constructor şi o componentă a instalaţiilor este asigurată de celălalt constructor. Fiecare îşi ştie programul său. Din punctul nostru de vedere piscina interioară va fi funcţională în iulie”, a spus managerul de proiect.

Se lucrează de zor şi la piscina exterioară, şi la bazinul în care se va ateriza de pe toboganele care pleacă din interiorul clădirii. În această zonă a fost nevoie de lucrări suplimentare, după surprările care au apărut din cauza ploilor.

“S-au făcut ample lucrări de consolidare a plajei. Vor fi montate din nou pavelele, s-a pregătit patul de nisip. O lucrare nouă, suplimentară, a fost canivoul, pentru că înainte toate ţevile care alimentau şi făceau deversarea din bazin erau doar în pământ şi se lăsa pământul. Acolo nu mai are unde să se ducă pentru că s-a băgat într-un canivou de beton, nu mai are ce să se întâmple, este pe toată suprafaţa bazinului exterior”, a declarat primarul Cătălin Flutur.


De asemenea, este aproape finalizată şi intrarea principală la parcul de agrement Cornişa, dinspre Dedeman.

“Anul trecut era doar accesul pe străduţa de vizavi de CET.  Acolo va fi un acces secundar, care cu timpul va fi asfaltat, pentru că acolo am făcut partea de canalizare. Pentru intrarea principală am terminat licitaţia pentru nişte separatoare de sens pentru a limita viteza celor care coboară din oraş să nu ne trezim cu evenimente deosebite, marea problemă avută în zonă au fost nişte izvoare subterane care ne-au complicat, am lăsat toată perioada sezonului rece să vedem cum se comportă structura şi tot ceea ce facem pentru că am făcut nişte diguri mici din pământ şi pietriş şi nu mai avem probleme. Pe partea de intrare principală mai avem de turnat partea de asfalt şi de terminat scuarul”, a explicat Flutur.

Lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat şi la zona lacului, unde vor fi hidrobiciclete, dar şi la râul artificial pentru rafting.

“Este un lac în vârful dealului şi cu infiltraţiile din timp ne puteam trezi că se duce la vale toată apa din lac, atâta timp cât era doar taluzat şi cu trepte. Când am făcut expertiza experţii au venit şi au văzut şi chestiile cu infiltraţiile din vara trecută şi am luat decizia să facem lacul aşa cum scrie la carte. Acum nu mai este pericol şi vom betona şi fundul, va fi un lucru trainic”, a menţionat primarul Cătălin Flutur.

Pe lângă aceste obiective la care încă se lucrează, au fost deja finalizate amfiteatrul, patinoarul artificial, terenurile de sport, terenurile de joacă, pistele pentru biciclişti, peretele pentru escaladă.

Primarul Cătălin Flutur a explicat şi de ce este necesară o Hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea obiectivelor finalizate. În şedinţa de Consiliu Local de joi social-democraţii nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre, pe motiv că nu le-au fost aduse la cunoştinţă toate informaţiile legate de stadiul de execuţie al obiectivelor.


“Eu sunt cel care îmi doresc să se termine în luna iulie, să prindem minim două luni şi jumătate de vară la bazin. Ceea ce a fost greu s-a făcut. Depinde foarte mult şi de vreme. Nu era o predare primire efectivă a lucrărilor, ne trebuia o Hotărâre de Consiliu Local să preluăm aceste obiective care sunt finalizate pentru că operatorul care este DSPSA avea posibilitatea să înceapă toate demersurile pentru autorizare, pentru că fiecare obiectiv în parte se autorizează. Ne interesa să preluăm să putem face probe efective şi să scoatem la licitaţie şi acele activităţi pe care vrem să le externalizăm. Noi ştim ce înseamnă o licitaţie, că este de minim două luni. Vom încerca să explicăm mai bine şi să facem o şedinţă de Consiliu extraordinară”, a spus primarul.

Edilul şef îşi doreşte ca după deschidere, Parcul de agrement Cornişa să vină cu noi atracţii.

“Noi suntem la capăt de ţară cu foarte puţine posibilităţi de a atrage turişti. Era gândirea noastră ca împreună cu cei de la Suceava, care benficiază de mănăstriri, să unim cele două puncte de atracţie şi în momentul în care vin turişti să stea măcar o săptămână în zonă să vadă şi obiectivele culturale şi obiectivele istorice dar să aibă şi un loc unde să se distreze. Dacă făceam ceva ce era comun nu ştiu dacă aveam vreo şansă să scoatem Botoşaniul cumva pe harta turistică a ţării, mai ales pe harta de agrmement. Dar foarte important botoşănenii nu aveau o zonă de agrement. Am vrut să facem ceva WOW. Ne dorim tot să upgradăm în fiecare an sau la doi ani acest parc de agrement cu câte ceva în funcţie de sumele de bani pe care le avem din încasări şi cu ce mai venim şi noi”, a încheiat primarul Cătălin Flutur.


























 

 

 

Spune-ne opinia ta