Instituția Prefectului a centralizat raportul acestor comisii, din care reiese faptul că 22 de unități administrativ – teritoriale au fost afectate, pagubele înregistrate fiind estimate la valoarea de aproximativ 16,3 milioane de lei.
Fenomenele meteorologice nefaste au afectat 8.571 de hectare, cu pagube de 14,2 milioane de lei, 18.5 kilometri de drumuri comunale (966.000 de lei), 25,8 kilometri de drum sătesc (1.1 milioane de lei), o locuință (9.000 de lei), un solar (2.000 de lei) și o școală, a cărei stricăciuni au fost evaluate la 2.000 de lei.
Cele mai mari pagube au fost înregistrate în municipiul Dorohoi, unde fenomenele meteo au distrus aproape 2.000 hectare de culturi agricole, cu o valoare estimată la cinci milioane de lei.
La polul opus este comuna Vorona, cu 2.000 de lei însemnând contravaloarea stricăciunilor produse la o școală.
”Am transmis o adresă către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ce privește pagubele produse la culturile agricole, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene cu stricăciunile produse în infrastructura rutieră. Cele două ministere vor analiza rapoartele în vederea alocării unor fonduri pentru acoperirea acestor pagube”, a precizat prefectul Dan Șlincu.
Printre unitățile administrativ – teritoriale afectate se numără Dorohoi, Darabani, Albești, Broscăuți, Călărași, Cordăreni, Corlăteni, Corni, Dângeni, Frumușica, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu – Horia, Ibănești, Santa Mare, Mihăileni, Pomârla, Românești, Suharău, Todireni, Trușești și Vorona.
Culturi agricole afectate au fost de grâu, floarea soarelui, rapiță, soia, sfeclă de zahăr, lucernă, ovăz și legume.
Comunicat de presă Instituţia Prefectului