FOTO Au ajuns la disperare! "Să arătăm că ne pasă și că nu vom rămâne indiferenți la indiferența lor!"

FOTO Au ajuns la disperare! "Să arătăm că ne pasă și că nu vom rămâne indiferenți la indiferența lor!"

Taxe de drum, controale radar, verificări și amenzi de la RAR, nervi, consum de combustibil și mașini stricate, timp irosit! Răbdarea botoșănenilor este pusă la grea încercare, mai ales atunci când din partea autorităților nu aud decât promisiunil. Promisiuni care de fiecare dată sunt uitate imediat ce responsabilii de starea drumurilor ajung în birouri.

O postare pe Facebook atrage din nou atenția asupra situației din județul Botoșani, postarea fiind însoțită de fotografiile care sunt mai mult decît grăitoare. "Starea drumului Dorohoi - Mileanca m-a provocat să scot în evidență calitatea acestui tronson de drum. Consum de combustibil aproape la dublu, bucșe și rulmenți stricați și mult mult timp pierdut. A!, era să uit ce era mai important, Taxa de drum trebuie plătită, că dacă nu... Și la intrare în Dorohoi te așteaptă RAR-ul să analizeze calitatea pieselor. Oare mai contează că existăm? Mă întreb și eu! Pentru cei ce cred că am exagerat, vă pun câteva imagini sugestive, să aveți la ce medita, că cine știe, poate...!", a scris pe Facebook un cetățean care a avut parte de o experiență extrem de neplăcută pe tronsonul de drum Mileanca-Havîrna-G.Enescu-Dorohoi.

Fotografiile postate au stârnit indignarea mai multor cetățeni, care iau atitudine cu privire la situația dezastruoasă a drumului:

"Având în vedere că starea drumului județean 293 pe distanța Mileanca-Havîrna-G. Enescu-Dorohoi nu este corespunzător circulației rutiere, sunteți rugați ca din acest moment să distribuiți toate postările apărute în grup, pe această temă, în cronologia voastră (contul dvs/facebook). Constatăm că puțini dintre dvs se exprimă prin comentarii sau postări și mai ales că nu distribuiți pozele sau filmulețele apărute. Nu cred că vă place această stare de lucruri și de aceea trebuie să trecem la o distribuire masivă, ca o primă măsură. Să facem cunoscut acest trist episod din existența noastră, este în interesul tuturor. Avem în grup membri, care au în lista lor de prieteni, persoane cu funcții de răspundere la nivelul Consiliului județean sau altor structuri administrative. Prin aceste postări, să le amintim că acest drum se degradează cu rapiditate și nu mai putem tolera acest lucru. Știu că pe data de 25 mai 2017, la Ziua comunei Havîrna, pe acest drum au circulat și mai-marii județului, senatori și deputați. Chiar dacă după o muncă titanică depusă......au dreptul la concediu, vor deschide internetul și vor afla.... că drumul n-a fost reparat/asfaltat, este un real pericol pentru siguranța rutieră și nu numai. Cei care au numere de telefon ale șefilor de la drumuri sau administrația județeană, sunt rugați să le facă publice. (...) Să arătăm că ne pasă și că nu vom rămâne indiferenți la... indiferența lor", scriu cetățenii pe Faceboook, unde sunt postate mai multe fotografii.

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, câteva zeci de havârneni la volanul autoturismelor au organizat un protest pe DJ 293 Dorohoi-George Enescu- Havârna-Darabani, arătând condiţiile îngrozitoare în care circulă în fiecare zi. Unii dintre protestatari au pus în gropile din carosabil ghivece cu flori, spunând că, dacă tot nu se umplu cu asfalt, în aceste cratere măcar că crească flori. Un altul a adus o undiţă, susţinând că, la cât de adânci sunt aceste gropi, şansele de a prinde peşte sunt destul de mari.

Protestul a fost urmat de lucrări de reparaţii ale drumului judeţean, însă aceste lucrări au fost de mântuială. Despre protestul de pe DJ 293, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici: Protestul de pe "drumul groazei": Flori pe asfalt și pescuit la cratere-FOTO, VIDEO














 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
25

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
63

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
291

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...