Super-drumul spre Suceava, CRĂPAT la un an de la reabilitare! FOTO

Dat în folosinţă cu surle ÅŸi trâmbiÅ£e, drumul care face legătura dintre BotoÅŸani ÅŸi Suceava, ale cărui lucrări de reabilitare s-au încheiat în august anul trecut, a fost cel mai mare motiv de mândrie al social- democraÅ£ilor botoşăneni, care ÅŸi-au arogat meritul aducerii lui la o stare normală.

60 de milioane de lei a încasat compania lui Dorinel Umbrărescu, unul dintre bogaÅ£ii României (aflat pe locul 13 în Top 300 Cei mai bogaÅ£i români) pentru modernizarea drumului, iar lucrările au fost grăbite, termenul iniÅ£ial fiind anul 2015. Numai că graba, probabil, îÅŸi arată ÅŸi efectele.

Pe porÅ£iunea de drum cuprinsă între fostul Popas Baisa ÅŸi Cabana Stejarul, pe ambele părÅ£i ale drumului în betonul rigolelor au apărut fisuri de 2- 3 cm lăţime pe o lungime de 3-4 metri. Mai mult, între suprafeÅ£ele separate de crăpături au apărut diferenÅ£e de nivel semn că terenul de dedesubt se tasează ÅŸi problema se agravează. În mod evident aici se va infiltra apa, iar odată cu îngheÅ£ul situaÅ£ia se va complica.

Mai mult, fundaÅ£ia pare deja erodată, cel mai probabil din cauza pânzei freatice aflată la suprafaţă. Ce se va întâmpla după iarna care se apropie rapid, cu toate ninsorile "din dotare"?


ReprezentanÅ£ii SecÅ£iei Drumuri NaÅ£ionale nu vor să afle răspunsul la această întrebare deoarece promit să ia măsuri urgente. După ce reporterii Åžtiri.BotoÅŸani.Ro i-au arătat fotografiile făcute pe drumul naÅ£ional, Viorel ZacreÅ£chi, ÅŸeful SDN BotoÅŸani, susÅ£ine că va anunÅ£a în cel mai scurt timp posibil pe reprezentanÅ£ii constructorului să ia măsuri de remediere a micilor defecte dar care "promit" să devină mai mari.

"Lucrarea este în garanÅ£ie încă doi ani de zile ÅŸi vom anunÅ£a constructorul pentru remedierea defecÅ£iunilor care au apărut. S-ar părea că în zona Baisa sunt niÅŸte cedări de acostament. Este o lucrare de betoane, nu cred că o să le refacă acum, dar când se va încălzi, trebuie să le repare. Până atunci însă vom face niÅŸte lucrări pregătitoare, să nu pătrundă apa între rosturi. O să notificăm constructorul, nu avem noi voie să intervenim. Dacă intră apă, se mai adaugă fenomenul îngheÅ£- dezgheÅ£, o să fie stricăciuni mari", explică Viorel ZacreÅ£chi.
 
Mai mult, ÅŸeful SDN este nemulÅ£umit ÅŸi de comportamentul celor care lucrează la casele ridicate de-a lungul drumului ÅŸi care nu cer autorizaÅ£ii de construcÅ£ie pentru căile de acces, punând în pericol investiÅ£ia.
 
Pe de altă parte, participanÅ£ii la trafic, botoşăneni ÅŸi suceveni deopotrivă, au observat pe mai multe zone ale traseului că drumul prezintă deja "făgaÅŸele" specifice unui drum cu fundaÅ£ie slabă, afectat de traficul greu. Lucrările de pe "europeanul" BotoÅŸani- Suceava au presupus extinderea ÅŸoselei de la 7 metri la nouă metri, în care este inclusă o bandă în rampe pentru traficul greu.

De asemenea, au fost modernizate 12 poduri, au fost schimbate 29 de podeţe şi alte patru au fost reabilitate şi s-au săpat şanţuri de preluare a apelor pluviale.













 

 

 

Spune-ne opinia ta