Fonduri alocate pentru FC Botoșani

 Fonduri alocate pentru FC Botoșani

Reprezentanții municipalității au decis ca în acest an să aloce bani pentru cluburile sportive atât pe legea 350 cât și pe legea 69.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, conducătorii clubului FC Botoșani au fost de acord ca banii pe care urmau să-i primească, să fie folosiți pentru reabilitarea terenului stadionului Municipal și terenurilor de antrenament.

“Avem două proceduri anul acesta. O procedură de alocare financiară pentru cluburile sportive pe legea 69 și altă procedură pe finanțări nerambursabile, pe legea 350, acolo unde alocăm fonduri și pentru alte domenii, social, protecția mediului și sport. Pentru legea 69 s-a făcut o propunere de finanțare de un milion de lei care a fost aprobată în Consiliul Local. Solicitarea a fost una substanțială pentru că aveam nevoie de lucrări de anvergură.

În urma discuției avute cu cei de la club, le-am explicat că bugetul primăriei este același. Putem aloca banii pe legea 350 pentru cluburi sau putem să direcționăm banii pentru reabilitarea terenurilor. Au fost de acord, au spus că se descurcă anul acesta cu banii. Pentru reabilitarea stadioanelor am alocat 660.000 de lei anul acesta, bani care sunt în conturile DSPSA.

Între timp, mi-au transmis că nu mai este nevoie de această sumă și că au reușit să facă aceste lucrări cu sume mult mai mici. Banii sunt în conturile DSPSA, cu această destinație, pentru că așa a cerut clubul. Putem face rectificare de buget, punem banii înapoi pe legea 350 și mai facem o sesiune. Dar nu ne putem juca cu bugetul la primărie, cum se trezește domnul președinte, că e nevoie de bani ba pentru gazon, ba pentru plata fotbaliștilor”, a spus Cosmin Andrei.

“Separat am avut această procedură pe legea 69 unde FC Botoșani nu a fost eligibilă. Articolul 5 spune: finanțarea nu se acordă pentru activități generatoare de profit iar în bugetul proiectului pe care dumnealor l-au propus, avem suma de 6500 de lei profit la FC Botoșani. Este o comisie care analizează aceste proiecte, la fel cum este și o organizare la club. Nu hotărăște domnul președinte cine intră în teren ci sunt antrenori. Este o comisie care a decis, eu respect decizia comisiei. Avem procedura de contestație”, a adăugat primarul Municipiului.

 

 

Spune-ne opinia ta