Foarte puțini botoșăneni sunt interesați să adopte căței fără stăpân!

Foarte puțini botoșăneni sunt interesați să adopte căței fără stăpân!

Botoșănenii nu sunt de acord ca micile patrupede care își duc veacul prin cartierele din Botoșani să fie maltratate, dar nici nu vor să le adopte, pentru a le oferi o viață mai bună.

Vorbim despre câinii vagabonzi, despre faptul că trăiesc hrănindu-se prin gunoaie, dar când este vorba ca cineva să le ajute, nu uităm cu nepăsare sperând ca autoritățile și fundațiile umanitare să aibă grijă de ele.      

Șeful Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement Botoșani, Eugen Țurcanu,  face un nou apel la iubitorii de câini din municipiul Botoșani să vină să preia în adopție micile patrupede de la padocurile administrate de DSPSA.

Eugen Țurcanu a explicat că în momentul de față în padocurile DSPSA Botoșani sunt câteva sute de câini fără stăpân, dar numărul celor care vin să îi adopte este foarte mic.

“Te doare sufletul când îi vezi aici, dar din păcate nu sunt prea mulți botoșăneni care să fie interesați să îi adopte. În ultima perioadă, am reușit să dăm spre adopție doar în jur de 50 de căței”, a explicat  Eugen Țurcanu.

DSPSA va fi nevoită ca în cel mai scurt timp să se apuce să adune din nou câinii fără stăpân din municipiul Botoșani.

“Nu este un secret pentru nimeni că în orașe, unde este mai ușor de procurat hrana, mereu se vor înmulți. O perioadă, pentru că situația era oarecum stabilizată, această acțiune de stângere a câinilor fără stăpân a fost trecută în planul doi, dar dacă au început să apară din nou în număr ceva mai mare, vom începe din nou o campanie de strângere a câinilor fără stăpân din cartierele municipiului”, a mai adăugat Eugen Țurcanu.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
67

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
96

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
89

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...