FOTO: Primii kilometri de asfalt din Autostrada Moldovei au fost turnați astăzi. Ce a anunțat șeful DRDP Iași

FOTO: Primii kilometri de asfalt din Autostrada Moldovei au fost turnați astăzi. Ce a anunțat șeful DRDP Iași

Șeful Direcției Regionale de Drumuri ș Poduri (DRDP) Iași a anunțat, marți, că au fost turnați primii kilometri de asfalt care vor face parte din viitoarea Autostradă a Moldovei.

Este vorba despre așternerea unui covor asfaltic de 30,8 km, sector care constituie Varianta Ocolitoare a municipiului Bacău, un drum național ale cărui lucrări de execuție au fost demarate în luna martie a acesui an. Centura este inclusă, parțial, în viitorul Coridor IX Paneuropean, astfel încât puțin peste 16 km de drum sunt construiți în regim de autostradă.

”Imaginile au fost surprinse la km 6+ 270 al șantierului, în zona localității Letea Veche, pe un sector experimental, unde astăzi s-a așternut mixtură asfaltică pe 4000 mp (1000 m lungime și 4 m lățime) . Mâine se va așterne mixtură pe o suprafață similară, urmând ca lucrările să continuie în perioada următoare pe întreg tronsonul de 16,2 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Stăuceni, pe DN2”

, a precizat Ovidiu Mugurel Laicu, director al DRPD Iași.

Entitatea desemnată să efectueze lucrările este Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Aceștia mai au la dispoziție exact doi ani pentru finalizarea Centurii Bacăului, pentru care oferă o garanție de șapte ani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
132

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
77

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
94

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...