Flutur: „Venirea dimineața la serviciu în Suceava este un calvar. Primarii din Zona Metropolitană trebuie să gândească drumuri pentru fluidizarea traficului”

Flutur: „Venirea dimineața la serviciu în Suceava este un calvar. Primarii din Zona Metropolitană trebuie să gândească drumuri pentru fluidizarea traficului”

Președintele Consiliului Județean (CJ) din Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că va purta discuții cu primarii din zona Sucevei pentru găsirea de soluții de construcție de drumuri care să conducă la fluidizarea traficului, scrie newsbucovina.ro.

„Vreau să fac o discuție cu primarii din zona Suceava pentru că dimineața venirea la serviciu de la Ipotești, de la Bosanci, este un calvar. Pe lângă ce facem noi cu aceste investiții mari eu cred că așa cum Primăria Suceava vorbește de această variantă Suceava-Botoșani trebuie să gândească și cei din Ipotești bretele pentru fluidizarea traficului că faci o oră și jumătate spre serviciu și înapoi după amiaza la 4. O să solicit colegilor primari să găsim niște soluții care să se lege de proiectul mare al nostru, pentru fluidizare”, a spus Flutur.

El a mai spus că inclusiv drumul spre Aeroport este foarte aglomerat.

„Într-adevăr, dacă nu te duci din timp spre Aeroport riști să pierzi avionul din cauza blocajului în trafic, foarte aglomerat din zona Suceava-Salcea”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că este nevoie de construcția de drumuri care să ducă la deblocarea traficului.

„Trebuie să stăm de vorbă cu primarii pentru că noi acum ne implicăm către A 7 către Drumul Expres: Veniți și voi cu niște planuri de urbanism, cu niște bretele, cu niște drumuri care să descongestioneze traficul”, a spus Flutur.

El a mai declarat că în ceea ce privește centura care trebuia să ocolească Suceava pe la est au fost mai multe discuții atunci când s-a proiectat traseul A 7.

„Dacă vă uitați bine, parte din ea îl rezolvă traseul de autostradă pentru că din zona Plopeni spre Adâncata, Mitocu Dragomirnei, traversează DN 2 și merge paralel cu calea ferată și cu râul Suceava și ține loc și de centură. Lipsește zona asta de la Bosanci-Metrul de Autostradă- până la stația de transformare. Ideal ar fi să avem bani și pentru asta”, a spus Flutur.

El a arătat că dorește să vorbească cu primarii din Zona Metropolitană și să le ceară acestora să prezinte soluții.

„Dacă nu gândim așa vom avea blocaje acolo, cum avem astăzi la Plopeni-Salcea. Sunt localități de zece mii de locuitori, sunt afaceri, lumea vine la Suceava la serviciu, merge la Botoșani la serviciu, merg la Aeroport. Sunt locuri care ne-au dat de gândit în perspectivă. Cred că trebuie să ne întâlnim pe urbanism și să sugerăm primăriilor să fie mai curajoase. Orice drum care gestionează traficul și din Ipotești și din Bosanci este binevenit și să-i încurajăm”, a mai spus Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ANM: „Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius. România se confruntă cu fenomene meteo extreme”

astăzi, 19:13
112

Valul polar aduce ninsori și viscol puternic la noi în țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu.Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi ex...

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
47

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Câinii antrenați pentru a face treaba a 10 polițiști. De instruirea lor se ocupă cei mai buni instructori

astăzi, 15:49
58

Bogdan Fedor este unul dintre puținii polițiști pasionați care și-au îndeplinit visul de a instrui și a lucra alături de câini. Zeus, un ciobănesc belgian născut în Centrul ...