Flutur solicită mutarea în online a ședințelor CL. „De ce nu prezentăm certificatul verde?” (video)

Flutur solicită mutarea în online a ședințelor CL. „De ce nu prezentăm certificatul verde?” (video)

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a solicitat desfășurarea în sistem online a ședințelor de Consiliu Local (CL), deliberativ din care face parte. El a făcut un apel către colegii din deliberativ să prezinte certificatul verde înainte de a intra în Primărie.

În timpul întrunirii extraordinare de luni a CL, liberalul a indicat că verificarea condițiilor de acces în instituție nu este pusă în aplicare și în cazul consilierilor, cu toate că normele legislative în vigoare o impun.

„Ședințele de Consiliu Local sunt legal constituite din prezența noastră. Dar prezența noastră aici este într-un fel un risc pentru că mie mi se spune că suntem participanți la un act administrativ. Mă scuzați, nu am citit nicăieri că cei care sunt prezenți la un act administrativ, în această perioadă, timp de o lună, când suntem cu restricții din cauza COVID-ului, ar trebui să ne întâlnim în formula asta. Ne întâlnim, dar cu niște restricții. Suntem noi, consilierii, sunt salariații din Primărie, sunt reprezentanți ai presei, noi nu știm ce facem aici. De ce nu prezentăm certificatul verde? Că suntem vaccinați.

Este o discuție de săptămâna trecută, nu am înțeles de ce nu le facem online, că avem la dispoziție absolut toate instrumentele. Pentru o ambiție, ne expunem toți? Vreau să știu că toată lumea de aici este vaccinată sau cu un test, pentru că ne expunem, efectiv. Nu trebuie decât să respectăm niște pași care sunt prevăzuți într-o hotărâre de Guvern. (...) Am văzut că altcineva care intră în Primărie este verificat. Dar noi toți, cei de aici? Nu trebuia decât să respectăm legea”, a fost interpelarea lui Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta