Finanțare europeană pentru dezvoltarea unui centru comunitar integrat în Botoșani

Finanțare europeană pentru dezvoltarea unui centru comunitar integrat în Botoșani

Primăria municipiului Botoșani a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru înființarea unui centru comunitar integrat, destinat ajutorării persoanelor defavorizate, au transmis reprezentanții administrației locale, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit surselor citate, finanțarea a fost obținută în cadrul proiectului „Reabilitare centru comunitar integrat, reabilitare și dotare săli pentru servicii educaționale pentru copii aflați în risc de abandon școlar/a doua șansă și reabilitare spațiu pentru servicii de ocupare și calificare”, SMIS 155364, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Vor beneficia 1.770 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă creșterea calității vieții și a coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică prin reabilitarea Centrului Comunitar Integrat, dotarea unor săli pentru servicii educaționale pentru copii aflați în risc de abandon școlar/a doua șansă, respectiv reabilitarea spațiului pentru servicii de ocupare și calificare pe parcursul a 16 luni. Prin natura obiectivului, investiția își propune promovarea unei dezvoltări incluzive a municipiului, axată atât pe reducerea sărăciei și a marginalizării cât și pe accesul nediscriminator la servicii pentru locuitori”, se arată în comunicat.

Centrul va fi găzduit de clădirea fostei Grădinițe nr. 10, de pe strada Tudor Vladimirescu, ce va intra astfel în reabilitare.

„Se vor oferi servicii medico-sociale, printre care analize medicale, informare, consiliere și mediere pe piața muncii, programul „Școală după școală” pentru copii aflați în risc de abandon școlar, activități de educație rutieră și desene pe asfalt, activități de voluntariat și de sprijin reciproc sau campanii de promovare a multiculturalității, combatere a segregării și discriminării”, mai precizează reprezentanții Primăriei.

Valoarea proiectului este de 4 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta