Finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru Botoșani (fotogalerie)

Finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru Botoșani (fotogalerie)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna și viceprimarul Bogdan Buhăianu au semnat, joi, contractul de finanțare pentru înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în municipiul Botoșani. Procedura s-a desfășurat în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Proiectul a fost depus pe Componenta C3 - Managementul Deşeurilor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Investiţia „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”, Primăria municipiului Botoșani fiind printre primele autorități locale din țară care au accesat această componentă.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem eficient de management al deșeurilor la nivelul municipiului, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor. 

„Practic, se va moderniza sistemul de gestionare a deșeurilor din municipiul reședință de județ prin înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar. Se va insista pe informarea și conștientizarea populației cu privire la colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare.
Centrul de colectare va fi pe str. I.C. Brătianu. La acest centru, cetățenii vor putea aduce deșeuri pe care operatorul de salubrizare nu le colectează, cum ar fi mobilier uzat, deșeuri periculoase, deșeuri electrice și electrocasnice, deșeuri din construcții sau demolări”
, precizează reprezentanții Primăriei.

Potrivit surselor citate, prin implementarea acestui proiect, se estimează că va fi atinsă ținta de 500 de tone de deșeuri colectate separat pe an, cu o rată de reciclare de 100%. Valoarea totală a acestui proiect, cu TVA, este de 4,5 milioane de lei. 

Primăria a mai depus un proiect prin PNRR, care își așteaptă finanțarea și care se referă la amenajarea a 200 de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor, înlocuind toate rampele actuale din oraș.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Trei comisari de mediu din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie

Joi, 30 Martie 2023
1110

Trei comisari de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi folosirea de...

Senatul a votat proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei

Joi, 30 Martie 2023
549

Senatul a votat miercuri proiectul de lege al guvernului privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei.Potrivit noilor prevederi, nicio pensie specială nu va fi ma...

Sfârșit în flăcări pentru o femeie din Flămânzi

Joi, 30 Martie 2023
809

O femeie de 54 de ani, din localitatea Flămânzi, și-a pierdut viața, în noaptea de miercuri spre joi, într-un incendiu care i-a cuprins casa, anunță purtătorul de cuvânt ...