32 de milioane de euro repartizați municipiului Botoșani prin PNRR

32 de milioane de euro repartizați municipiului Botoșani prin PNRR

Municipiul Botoșani a primit primele fonduri în cuantum de 32 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe proiecte din cele depuse de autoritatea publică locală vor fi realizate. 

Finanțare au primit următoarele:

Componenta 10 - Fondul Local din cadrul PNRR

- Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 5,3 milioane euro. Prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

- Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani, în valoare de 1 milion de euro. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

- Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 4 milioane de euro. Prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

Componenta  „Valul Renovării” (17,7 milioane de euro) - Renovarea energetică a 9 clădiri publice – instituții de învățământ:
- Colegiul Național „Mihai Eminescu”
- Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” 
- Liceul de Artă „Ștefan Luchian” 
- Școlile Gimnaziale nr. 7, nr.10, nr. 12, nr. 13
- Grădinița nr. 19
- Atelier Liceul de Artă „Ștefan Luchian”

Componenta C5 – „Valul Renovării” (4 milioane de euro) - Renovarea energetică a 5 clădiri rezidențiale din:
- strada Grivița nr. 2 (sc. A, B)
- Mihai Eminescu nr. 49
- Independenței nr. 3 (sc. A, B)
- Independenței nr. 11 (sc. A - E)
- Săvenilor nr. 36 (sc. A - D) 

„Dezvoltăm orașul și cu sprijinul PNRR. Proiectele depuse de municipalitatea botoșăneană au primit fondurile solicitate. Avem siguranța că noi sume vor fi repartizate municipiului Botoșani și pentru celelalte proiecte pe diferite componente ale PNRR”, a precizat primarul Cosmin Andrei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Trei comisari de mediu din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie

Joi, 30 Martie 2023
1082

Trei comisari de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi folosirea de...

Senatul a votat proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei

Joi, 30 Martie 2023
544

Senatul a votat miercuri proiectul de lege al guvernului privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei.Potrivit noilor prevederi, nicio pensie specială nu va fi ma...

Sfârșit în flăcări pentru o femeie din Flămânzi

Joi, 30 Martie 2023
798

O femeie de 54 de ani, din localitatea Flămânzi, și-a pierdut viața, în noaptea de miercuri spre joi, într-un incendiu care i-a cuprins casa, anunță purtătorul de cuvânt ...