Facilități noi introduse la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Botoșani

Facilități noi introduse la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Botoșani

Prin actualizarea Ordinul nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi instituţiile sale subordonate unităților administrativ teritoriale si institutiile publice au fost scutite de la plata tarifelor pentru serviciile prestate pentru imobilele ce fac parte din patrimoniul acestora.

S-au dispus măsuri pentru îmbunătăţirea infrastructurii software şi hardware în vederea facilitării transmiterii online a cererilor şi documentelor specifice domeniului de activitate. S-au adus îmbunătăţiri sistemului de plată online a tarifelor percepute pentru serviciile furnizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoşani,obiectivul institutiei este de a ajunge la un procent de peste 90 % de solutionare online a solicitărilor”, a declarat Mihai Bâlbă, directorul OCPI Botoșani

În perioada următoare se dorește înrolarea in aplicațiile informatice si a altor categorii profesionale precum avocati, lichidatori. Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara asigura suportul tehnic si finantarea pentru înscrierea in evidentele cadastrale ale imobilelor proprietate a Statului Român.

 

Spune-ne opinia ta