Edilul șef al municipiului Botoșani a tras chiulul de la o ședință convocată chiar de el! (foto, video)

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare convocate de primarul Cosmin Andrei s-au regăsit mai multe proiecte retrase de inițiator la ședința ordinară de săptămâna trecută. Deși în ședința anterioară a fost respins proiectul cu privire la organizarea evenimentului „Zilele Municipiului Botoșani”, acesta nu s-a regăsit printre proiectele supuse dezbaterii astăzi. 

Edilul șef al municipiului Botoșani a tras chiulul de la o ședință convocată chiar de el! (foto, video)

Consilierii locali au fost convocați, joi după-amiază, la o ședință extraordinară la Primăria municipiului Botoșani. Ședința a fost convocată de către edilul șef al municipiului reședință de județ, Cosmin Andrei.

Cu toate acestea, primarul Cosmin Andrei nu a participat la ședință, dar nici nu și-a motivat absența în vreun fel.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit mai multe proiecte care au fost retrase de la ședința ordinară de pe 28 martie 2024 de către inițiator. Aceste proiecte vizau constituirea comisiilor de evaluare și soluționare a contestațiilor pentru procedura de evaluare a mandatelor managerilor instituțiilor de cultură din Botoșani.

Este vorba despre cel de-al doilea an de mandat al lui Mirel Manea la Filarmonica „George Enescu” din Botoșani, cel de-al treilea an de mandat al lui Alexandru Vasilachi la Teatrul „Mihai Eminescu” și al treilea an de mandat al lui Marius Rogojinschi la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilachi”.

La ședința ordinară de săptămâna trecută consilierii locali nu au votat proiectul ce privește organizarea evenimentului „Zilele municipiului Botoșani”. Acest proiect nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ședinței.

În urmă cu două zile, reporterii Știri.Botoșani.Ro au solicitat informații de la subalternii primarului Cosmin Andrei cu privire la acest eveniment. Răspuns care nu a venit nici astăzi (n.r. 4 aprilie 2024).

Reamintim faptul că, la ședința de săptămâna trecută Raluca Curelariu, consilier local din partea USR, a propus spre dezbatere un amendament la proiectul pentru aprobarea organizării evenimentului mult așteptat de botoșăneni.

Atât amendamentul, cât și proiectul de sine stătător au fost supuse la vot. Amendamentul propus de către Raluca Cureliu nu a trecut, fiind 11 voturi pentru5 abțineri și 4 voturi împotrivă.

Apoi, proiectul a fost votat fără amendament, dar nici acesta nu a fost aprobat. Zece consilieri au votat pentru4 au votat împotrivă și 6 s-au abținut de la vot.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
931

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9187

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...