Două oferte pentru construcția tronsonului III al rutei alternative Suceava - Botoșani

Proiectul prevede și construirea unui viaduct peste calea ferată în lungime de 1.015 metri. Valoarea investiției este de 15 milioane de euro.

Municipalitatea suceveană a înregistrat două oferte la licitația pentru realizarea tronsonului III al rutei alternative Suceava – Botoșani.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că o ofertă a fost depusă de firma Hyatt Development 2011 Pitești, cu nouă asociați, dintre care unii din Suceava, iar cealaltă de firma Freyrom București, cu 12 asociați. Lungimea totală a tronsonului III este de 2.142 de metri, iar proiectul prevede și construirea unui viaduct peste calea ferată în lungime de 1.015 metri.

„Sunt foarte multe lucrări pe diverse specialități: partea electrică, partea de CFR, structură, rezistență… Vreau să cred că va fi adjudecată această licitație. Am dat dispoziție celor de la Achiziții Publice să facă analiza tehnică și financiară a ofertelor cu celeritate împreună cu alți oameni de specialitate din Primărie. Este o licitație mare, cu foarte mulți asociați și este mult de verificat. Mi-aș dori ca în vreo două luni să putem încheia contractul și să demarăm lucrările, pentru a finaliza ruta alternativă Suceava – Botoșani”, a explicat primarul de Suceava.

Tronsonul III se întinde de la Podul Unirii peste rîul Suceava pînă la intersecția cu DN29, în apropierea fostei Avicola Plopeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...