Două clădiri ale uneia dintre cele mai mari unități de învățământ intră în reabilitare

Două clădiri ale uneia dintre cele mai mari unități de învățământ intră în reabilitare

Două clădiri ale uneia din cele mai mari unități de învățământ din municipiul Botoșani vor intra în reabilitare, au anunțat reprezentanții Primăriei, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, internatul și corpul B ale Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” sunt vor fi dotate cu instalații de semnalizare, alarmare și alertare, necesare autorizării la incendiu.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea SC Valex Serv SRL – SC Aquaterm Green Energy SRL, declarată câștigătoare în urma unei licitații derulate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la care au fost depuse patru oferte.

Instalațiile care vor fi executate prevăd: centrală de semnalizare incendiu, detectoare automate combinate de fum și temperatură, butoane pentru declanșarea manuală a alarmei de incendiu, sirene de alarmare acustică de interior, sirene de alarmare acustică de exterior.

„Sistemele de alarmă vor fi prevăzute cu instalații electrice de iluminat și siguranță pentru evacuare, împotriva panicii, de siguranță circulație, de siguranță intervenție, marcare hidranți interiori, etc. Clădirea Corp B (parter + 1 etaj), în suprafață de 483 mp, a fost construită în perioada 1880 – 1890 și are o capacitate de 150 de persoane. Clădirea Internat (parter + 3 etaje), în suprafață de 721 mp, a fost construită în perioada 1968 – 1980 și are o capacitate de 427 persoane”, detaliază reprezentanții Primăriei.

Valoarea lucrărilor este de 589.772 lei fără TVA, cu termen de execuție 15 luni de la emiterea ordinului de începere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Desfășurare de forțe în Botoșani, după ce un bărbat a găsit un pistol în pubela de gunoi

Marţi, 7 Februarie 2023
906

A fost desfășurare de forțe, marți dimineață, în zona Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, după ce un locatar a găsit un pistol aruncat în pubela de gunoi. Deținătorul a ...

Bărbat plecat spre orașul Săveni, căutat de familie și polițiști

Marţi, 7 Februarie 2023
2670

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Păltiniș, a fost dat în urmărire, marți, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IJP).Potrivit surse...

Închisoare pentru șoferii băuţi, drogaţi sau fără permis care provoacă accidente

Marţi, 7 Februarie 2023
309

Senatul a adoptat, în plen, în unanimitate, propunerea legislativă pentru completarea Codului penal care prevede ca şoferii drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis care a...