Discuții privind atragerea de investitori americani, la Botoșani, purtate cu ambasadorul Hans Klemm

Aproximativ o oră a durat întâlnirea ambsadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, cu autoritățile locale de la Botoșani.

Discuții privind atragerea de investitori americani, la Botoșani, purtate cu ambasadorul Hans Klemm

La întâlnirea la care au luat parte primarul Cătălin Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, subprefectul Daniela Beclea și Dorin Romeo Floareș, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, șefului diplomației americane i-au fost prezentate informații despre municipiul și județul Botoșani, fiind abordată în cadrul discuției și sfera comercială, axată pe atragerea de potențiali investitori din America la Botoșani.

Ambasadorul SUA a fost scurt în declarații, spunând că îi place ceea ce a văzut la Botoșani și că își dorește să ajungă în toate județele țării.

"Este prima mea vizită în orașul Botoșani. Am avut o întâlnire excelentă cu primarul, cu vicepreședintele Consiliului Județean și cu doamna subprefect. Bineînțeles că sunt ambasador pentru toți românii, așa că este foarte important pentru mine să vizitez toate județele și să mă întâlnesc cu primarii din România. O recomandare pe care am primit-o de la domnul primar a fost să inspir cât mai multe companii americane să se gândească să investească și să creeze locuri de muncă în Botoșani. Am discutat despre istoria orașului Botoșani și am avut ocazia puțin ieri să mă plimb să văd frumusețea orașului. Sunt foarte încântat", a spus ambasadorul Americii, Hans Klemm. 

Primarul Cătălin Flutur și-a manifestat speranța că astfel de vizite vor avea în timp ca rezultat atragerea de noi investitori la Botoșani. 

"Este un lucru mai mult decât onorant această vizită a Excelenței Sale la Botoșani. Am avut ocazia atât eu, cât și doamna subprefect, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, cât și președintele Camerei de Comerț și Industrie să îi prezentăm domnului ambasador o situație reală și exactă a județului Botoșani, a municipiului Botoșani, problemele cu care ne confruntăm, temerile noastre, gândurile noastre de viitor și sperăm că mesajul nostru transmis astăzi va fi la rândul lui înțeles așa cum se cuvine. Am aflat că peste 150 de firme americane vor fi prezente la București, la un târg cu destinație specială, și ar trebui să mergem acolo să căutăm noi oportunitățile de afaceri și, nu în ultimul rând, am rugat să ni se intermedieze o vizită a reprezentantului pe probleme comerciale a Ambasadei, la Botoșani, ca să putem intra mai aprofundat în problemă", a spus și primarul Cătălin Flutur. 

Ambasadorul SUA a vizitat, miercuri, Mănăstirea Agafton, iar după întâlnirea de la primărie a participat la o serie de activități la Biblioteca Județeană. 

 

Spune-ne opinia ta