Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu: Domnul primar nu dorește investițiile probabil pentru a bloca în continuare societatea Urban Serv, considerându-se într-o campanie electorală

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu: Domnul primar nu dorește investițiile probabil pentru a bloca în continuare societatea Urban Serv, considerându-se într-o campanie electorală

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, s-a arătat indignat de decizia consilierilor locali PNL care au respins rectificarea bugetară  pe anul 2020 a societății Urban Serv.

Motivul invocat a fost pus pe seama faptului  că achiziționarea acestor utilaje care să ajute la întreținerea curățeniei orașului ar trebui să fie noi, eventual cumpărate în leasing, pentru o mai bună fiabilitate și performanță. Planul de investiții respins de consilierii locali PNL, prevedea achiziția de utilaje Euro 5, second hand iar leasingul financiar propus nu ar face decât să se reflecte în costurile tarifare suportate de botoșăneni.

“Noi am prezentat, o dată cu încheierea contractului din 14 mai 2020, un plan de investiții pentru salubrizare care a fost agreat și de domnul primar Cătălin Flutur care a participat la discuțiile respective. Acest plan de investiții prevedea utilaje Euro 5. Domnul primar se pare că nu a ținut minte și acum critică ceea ce practic a propus și semnat cu o lună înainte. Prin acest plan de investiții noi am respectat exact ceea ce Primăria Botoșani ne-a cerut. În rectificarea bugetară care a fost respinsă de Consiliul Local se prevede foarte clar achiziția de utilaje Euro 5 și care pot fi second-hand. Orice investiție se reflectă în fundamentarea tarifară. În momentul în care noi achiziționăm utilaje noi, și ne-am dori să o facem, crește tariful pentru salubrizare. Dacă am intra într-un leasing financiar, costurile ar intra în tarifele pe care locuitorii municipiului Botoșani ar trebui să le plătească”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Oficialul de la Urban Serv a afirmat că societatea nu intenționează decât să reinvestească profitul reflectat într-o calitate a serviciilor oferită botoșănenilor, iar respingerea investițiilor de aproximativ 172.000 lei sunt doar în scop electoral sau pentru a bloca societatea Urban Serv.

“În ultimii 20 de ani nu s-a respins nicio rectificare bugetară. Este pentru prima dată s-a întâmplat acest lucru, mai ales că din exercițiul financiar al acestei rectificări bugetare se vedea foarte clar că au crescut veniturile societății Urban Serv. Dacă există o marjă de profit noi am vrut să-l reinvestim într-o calitate a serviciilor pe care noi le oferim. Pe această rectificare bugetară aveam prinse 4 aspiratoare stradale, în valoare de 80.000 lei,   care ar înlocui o parte din măturatul stradal manual,un curățător apă sub presiune cu încălzire, la prețul de 12.500 lei, un utilaj multifuncțional, în valoare de 80.000 lei,  pe care să-l folosim iarna pentru trotuar cu sărăriță și lamă și vara pentru spălat și măturat trotuare.  Domnul primar nu dorește investițiile probabil pentru a bloca în continuare societatea Urban Serv, considerându-se într-o campanie electorală și neținând cont de factorii administrativi. Vom ataca această respingere a rectificării bugetare”, a completat Bogdan Buhăianu.

 

Spune-ne opinia ta