Direcția de Sănătate Publică redeschide obiectivele de la Cornișa

Direcția de Sănătate Publică redeschide obiectivele de la Cornișa

După ce au fost controlați, închiși și amendați, reprezentanții Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement au solicitat Direcției de Sănătate Publică, lămuriri și dacă legea permite să se redeschidă obiectivele.

Ca urmare a controlului efectuat de autoritățile, o parte a autorităților statului la Parcul Cornișa, în luna ianuarie, am solicitat printr-o adresă Direcției de Sănătate Publică și către Instituția Prefectului, să ne dea un punct de vedere oficial cu privire la modul de funcționare a Cornișa și a modului de interpretare a legislației privind componenta obiectivelor de acolo, pentru că unele dintre ele se asimilează ca baze sportive, ori să avizezi și să autorizezi o bază sportivă ca bazin de natație, din cele ce ne-am interesat noi la federația de specialitate ajunge la vreo 10.000 de euro, altele la alte zeci de mii de euro, adică ajungeam la niște cheltuieli absurde și care de-acum frizau și ridicolul, parcă eram într-un suprarealism de ăsta exacerbat în care doar de dragul de a mai primi un aviz pe o anumită autorizație de funcționare sau de omologare a bazei sportive trebuiau saci de bani, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

Prin urmare, în contextul epidemiologic actual, DSP a avizat favorabil reluarea activităților sportive și de educație fizică în condițiile legii.

Cu alte cuvinte ceea ce am făcut înainte și ceea ce am făcut înainte este identic, nu am greșit cu nimic, nu am încălcat cu nimic legislația. Le mulțumesc colegilor din direcția mea și din Cornișa, o parte dintre ei, care înțeleg obiectivul nostru și scopul managementului nostru, iar acelor care caută mereu motive de a ne eschiva și de a ține mereu închis acest superb complex, noi mergem înainte și ne facem treaba cu profesionalism  și cu foarte multă dedicație”, a concluzionat directorul DSPSA.

Așadar, conform deciziei DSP, botoșănenii iubitori de sport pot reveni la Cornișa,atât la bazine cât și pe terenurile de fotbal și tenis, fără a avea niciun fel de temeri

 

 

Spune-ne opinia ta