40 de familii din municipiul Botoșani au primit repartițiile pentru locuințele ANL

40 de familii din municipiul Botoșani au primit repartițiile pentru locuințele ANL

Primarul municipiului Cosmin Andrei, împreună cu viceprimarul Bogdan Buhăianu, dar și în prezența parlamentarilor PSD, Alexandra Huțu și Marius Budăi, fost ministru al Muncii, au făcut o bucurie unui număr de 40 de familii botoșănene.

Edilul municipiului a înmânat repartițiile pentru locuințele construite de ANL, în cartierul situat vizavi de Alfa Land.

Este un moment fericit pentru botoșănenii care așa cum ați văzut și dumneavoastră, și-au pierdut speranța că vor mai primi un apartament din partea statului. Proiectul acesta a început în 2012 când aici, aproximativ aici, simbolic am pus prima cărămidă a proiectului și a ideii de a construi locuințe pentru tineri, într-una dintre puținele zone pe care le aveam disponibile pentru dezvoltare. Iată că astăzi s-a concretizat ideea noastră și am participat la acest moment fericit cu repartițiile pe care le-au primit botoșănenii, a precizat Cosmin Andrei.

Primarul municipiului susține că proiectul va continua cu a doua etapă, unde se vor construi încă două blocuri, urmând să se facă și o analiză pentru dezvoltarea unui cartier, cu spații de joacă, spații verzi și chiar și o biserică.

Jumătate din apartamentele din acest cartier vor reveni angajaților Ministerului Apărării Naționale, dar în fapt tot botoșăneni. În acest moment sunt 600 de cereri pentru locuințe ANL.

Sunt foarte bucuroasă. Îmi vine să sar în sus de fericire. Sincer. Nu mai credeam. Este un moment de vis. Vă mulțumesc”, a declarat o proaspătă locatară.

Și deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a transmis un mesaj tuturor forțelor politice, indiferent de culoarea politică, să facă front comun pentru realizarea unor asemenea proiecte.

Dacă lucrurile decurg normal la Locativ cu perfectarea contractelor, în maxim o lună de zile, tinerele familii își pot face deschiderile la utilități și chiar se pot muta.

 

Spune-ne opinia ta