Zeci de localități afectate de ploile abundente căzute asupra județului Botoșani. În urma fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele zile pe teritoriul județului, comisiile întrunite la nivelul Instituției Prefectului au contabilizat următoarele pagube produse în cele peste 40 de localități afectate: 92 de case și 138 de anexe gospodărești au fost afectate, precum și 53 de poduri și 269 de podețe. Apa a acoperit 6,2 km de drum județean, 135,46 km de drum comunal, 221,266 km drum sătesc, precum și 176,05 kilometri străzi. Au fost inundate 1156,25 hectare teren arabil, 1858,19 hectare de pășuni, fânețe, precum și 342 de fântâni.
Au fost afectați 5,1 km rețele electrice, dar și un cămin cultural (100 metri pătrați acoperiș). De asemenea, o stație de pompare canalizare și 16 rețele de canalizare, 4 stâlpi electricitate (lemn) și două obiective socio-economice, precum și o construcție hidrotehnică.
"Prin ordin de prefect au fost constituite comisii formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcției Agricole și ISU, care merg în teritoriu în unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamități. Duminică, trei astfel de comisii mixte au mers la Coșula, Copălău, Bălușeni, Dângeni, Trușești, Hănești, Blândești, Lunca și Sulița, unde pagubele au fost cele mai însemnate, iar astăzi
s-au deplasat către Ungureni, Albești, Botoșani, Flămânzi, Mitoc, Rădăuți-Prut, Vorona, Coșula, Ripiceni. Situația hidro este în curs de normalizare, debitul Prutului la Oroftiana - punct de intrare în țară, este în scădere, iar situația de la acumularea Stânca este de asemenea sub control - mai poate primi încă aproximativ 45 milioane metri cubi apă. În continuare, aceste zone sunt monitorizate", a precizat Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.
Situația pagubelor este în schimbare de la o oră la alta, în funcție de raportările transmise din unitățile administrativ-teritoriale ale județului.
situațșia este în schimbare, în fucnție de raportările din județ.