Demers eșuat! Consiliul Județean nu primește bani pentru reabilitarea Muzeului Județean și a Bibliotecii

Demers eșuat! Consiliul Județean nu primește bani pentru reabilitarea Muzeului Județean și a Bibliotecii

Consiliul Județean a primit un răspuns nefavorabil la solicitarea pe care a făcut-o la București, de alocare a fondurilor necesare în vederea reabilitării și restaurării Muzeului Județean și a imobilului în care funcționează Biblioteca Județeană, dar și a corpului B al Consiliului Județean. 

Președintele Consiliului Județean, Costică MAcaleți, susține că s-a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, prin care au fost înștiințati că vor fi alocați bani doar pentru lucrările în ceea ce privește infrastructura rutieră.

"Din cele nouă lucrări trimise au rămas doar lucrările privind drumurile. Fondurile pentru refacere și reabilitare Bibliotecă și Muzeu nu ni s-au aprobat. Pur și simplu ne-au informat că nu sunt prinse în nu știu ce act. Nu putem decât să așteptăm la anul altă selecție și sperăm să primim atunci", a declarat Costică Macaleți.

La începutul acestui an, o delegație a Consiliului Județean Botoșani s-a deplasat la București pentru a înainta la ministerele de resort solicitări de fonduri pentru includere la finanțare a mai multor obiective, printre care și cele două instituții, Muzeul și Biblioteca.

 

 

Spune-ne opinia ta