Delegaţie de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prezentă la Botoşani. Oferta făcută Primăriei!

O delegație formată din specialiști ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), experți tehnici ai Berliner Energie Agentur, Tractebel Enginerring GDF Suez, și experții juriști și financiari ai TUD, este în aceste zile prezentă în municipiul Botoşani.

Delegaţie de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prezentă la Botoşani. Oferta făcută Primăriei!

Scopul vizitei la Primăria Botoșani îl reprezintă oferta BERD de a asigura dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică pentru sistemul de iluminat stradal  din municipiu.

În speță, sprijinul constă în realizarea unui audit de eficiență energetică pentru sistemul de iluminat din municipiul Botoșani. Acesta va cuprinde o analiză-diagnostic a sistemului de iluminat public actual precum și recomandări de soluții tehnice pentru îmbunătățirea performanțelor sistemului.

Beneficiile oferite sunt: asistența tehnică și financiară gratuită oferită de către BERD prin Consorțiul de consultanți, transferul de know how din partea experților cu experiență, posibilitatea de accesare a finanțării BERD.

Discuțiile preliminarii care au avut loc astăzi, au cuprins punerea la dispoziție a informațiilor primare necesare demarării auditului energetic, constituirea unui grup de lucru comun format din experții externi și specialiști din Primăria Botoșani.

Prezent la discuții, primarul Cătălin Mugurel Flutur a ținut să sublinieze faptul că oferta BERD este o oportunitate de a continua proiectele realizate anterior în domeniul iluminatului inteligent. 

Comunicat de presă Primăria Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
467

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...