De la începutul anului comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au aplicat amenzi de peste 700.000 lei

De la începutul anului comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au aplicat amenzi de peste 700.000 lei

În primele zece luni ale anului 2020, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 479 inspecţii, conform planului anual de inspecții.

Controalele efectuate au acoperit majoritatea tipurilor de acțiuni de inspecție și control prevăzute de HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu.

Au fost efectuate: 97 acțiuni de inspecție și control planificate și 382 acțiuni de inspecție și control neplanificate.

Dintre acestea, 119 acțiuni de inspecție și control neplanificate pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare, 110 în urma sesizărilor, 92 dispuse de Comisariatul General al GNM, 37 în urma autosesizării, 14 de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 4 pentru identificarea de obiective noi, 3 cu alte autorități, 2 pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 1 pentru emiterea, prelungirea sau revizuirea actelor de reglementare.

„Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 62 de sancțiuni principale, din care: 28 de avertismente și 34 amenzi contravenționale, în valoare totală de 645.000 lei și 2 sancțiuni complementare de desființare lucrări.

În luna octombrie s-a înregistrat un incident de mediu, deversare levigat prin intermediul rețelei pluviale, direct în cursul de apă Burla, de către operatorul depozitului de deșeuri muncipale Stăuceni, pentru care s-au aplicat 2 sancțiuni principale în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
116

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
882

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
413

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...