De astăzi, Dorin Birta este înlocuitorul președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți

De astăzi, Dorin Birta este înlocuitorul președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți

Consilierii județeni s-au întrunit vineri, în ședință extraordinară, pentru a desemna o persoană care să exercite temporar atribuțiile președintelui Consiliului Județean, liderul psd-ist, Costică Macaleți.

Începând de marți, acesta se află pe patul de spital, fiind transferat urgent la Iași după ce a acuzat dureri puternice în piept, iar specialiștii au hotărât să îl supună la controale mai amănunțite.

Propunerea social-democraților a fost astăzi ca atribuțiile lui Costică Macaleți să fie preluate de vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, cel care, de altfel, făcea de obicei acest lucru.

Până în prezent, președintele Consiliului Județean era cel care își desemna înlocuitorul, dar schimbarea  Codul administrativ a făcut ca această decizie să aparțină în prezent consilierilor județeni, care i-au această hotărâre prin vot secret.

Pană la finele ședinței, vicepreședintele Dorin Birta a fost ales noul președinte al Consiliului Județean Botoșani cu 24 de voturi pentru și două împotrivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
243

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
400

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
543

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...