Critici dure după abandonarea lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu Frumos. Doina Federovici: Parlamentarii PNL și USR să iasă în fața botoșănenilor și să explice de ce nu se lucrează pe acest drum

Critici dure după abandonarea lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu Frumos. Doina Federovici: Parlamentarii PNL și USR să iasă în fața botoșănenilor și să explice de ce nu se lucrează pe acest drum

Critici dure din partea președintelui Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici, față de actuala guvernare și parlamentarii USR și PNL de la Botoșani, după ce lucrările la drumul Botoșani – Târgu Frumos au fost practic abandonate.

Câștigătorul licitației se pare că și-a retras utilajele, pentru că pe drumul DN28 B nu se mai văd nici utilaje, nici muncitori, iar acest lucru din cauza bugetului care este insuficient. Abandonarea lucrării ar putea fi asociată cu explozia prețurilor la materiale de construcții.

Președintele Consiliului Județean de la Botoșani spune că parlamentarii puterii, USR și PNL, ar trebui să răspundă pentru blocarea lucrărilor la acest drum, singurul care deocamdată ar putea lega județul Botoșani de restul țării.

“Drumul Botoșani – Târgu Frumos este în administrarea Guvernului PNL-USR și nu a Consiliului Județean. Din păcate este axa principală a județului, dar care, la fel ca toate investițiile importante din această zonă a țării, nu se regăsește printre prioritățile actualei puteri. Ne dorim și noi ca acest drum să fie modernizat cât mai repede, însă, la Consiliul Județean Botoșani nu avem nicio pârghie pentru a ne implica, pentru că drumul este, repet, în administrarea Guvernului. Domnii parlamentari PNL și USR de Botoșani, care exercită puterea și care de-a lungul anilor trecuți au organizat și participat la tot felul de proteste pentru drumuri ar trebui să iasă în fața botoșănenilor și să explice de ce nu se lucrează pe acest drum. Ei ar trebui să știe de ce nu se lucrează pe Botoșani – Târgu Frumos, pentru că PNL Botoșani a dat un secretar de stat la Ministerul Transporturilor din Guvernul Orban, iar USR asigură în Guvernul Cîțu gestionarea acestui portofoliu.

Guvernarea PSD a lăsat licitația aproape finalizată, a obținut finanțarea europeană, în timp ce actuala guvernare a tergiversat desemnarea câștigătorilor luni bune. Astfel, la mai bine de un an de la finalizarea licitației, vedem că nu se lucrează sau că doar s-a mimat începerea lucrărilor pentru comunicarea politică a actualei puteri. Din păcate, botoșănenii vor fi condamnați în continuare la izolare prin menținerea drumurilor naționale la un stadiu de necirculat și pe deasupra se mai pun în pericol și banii europeni alocați de Comisia Europeană pentru acest proiect în timpul guvernării PSD. Dacă acest drum nu se finalizează în următorii doi ani, iar la cum merg lucrurile sunt mici șansele, județul Botoșani va pierde zeci de milioane de euro”, a explicat președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici.

În aceste condiții, Consiliul Județean Botoșani a anunțat că va încerca să contureze alternative la drumurile naționale prin modernizarea rețelei de drumuri județene, Drumul strategic, Prăjeni – Plugari, Tudora – Vorona, proiectele prin PNDL.

“Trebuie să spunem că și acestea nu vor putea prelua în totalitate valorile de trafic de pe axele rutiere naționale și că presiunea pusă pe acestea va fi din ce în ce mai mare. Sperăm ca guvernanții să se trezească și să realizeze că investițiile se fac pe teren și nu numai declarativ, la televizor”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta