Construirea unui heliport medical în Botoșani a fost scoasă la licitație

Construirea unui heliport medical în Botoșani a fost scoasă la licitație

Inspectoratul General de Aviație a scos la licitație construirea unui heliport medical în Botoșani, proiectul derulat cu fonduri europene intrând astfel în linie dreaptă, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

„Este un proiect care a început în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La finalul mandatului meu de senator, am lăsat lucrurile într-o fază avansată, iar acum acesta a ajuns să fie scos la licitație. Împreună cu autoritățile centrale facem toate eforturile pentru ca România să nu piardă, prin dezangajare, fondurile europene accesate pentru acest proiect vital sistemului sanitar din Botoșani”, a transmis Federovici.

Heliportul va avea o suprafață de 225 de metri pătrați (15x15) și va fi construit la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Va fi destinat zborului atât pe de zi și cât noaptea. Valoarea proiectului scos la licitație este de aproximativ 1,5 milioane lei.

Termenul până la care se pot depune ofertele în cadrul licitației este de 10 mai. Constructorul care va efectua lucrarea va avea ca termen de finalizare patru luni de la emiterea ordinului de începere.

 

Spune-ne opinia ta