Constructori botoșăneni pentru heliportul medical

Constructori botoșăneni pentru heliportul medical

Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a finalizat procedura de licitație pentru construirea heliportului medical. Comisia de achiziții a stabilit o asociere de firme din Botoșani care să execute lucrările.

În paralel, zilele viitoare se va încheia un contract cu o firmă care să asigure lucrările de dirigintare de șantier și, potrivit discuțiilor purtate de echipa de la Consiliul Județean cu cea de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne, cel mai probabil, la jumătatea lunii iulie se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Este un proiect pe care l-am început în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La finalul mandatului meu de senator, am lăsat lucrurile într-o fază avansată și înțeleg, dar din păcate, pe timpul anilor 2020-2021 s-a cam bătut pasul pe loc. La sfârșitul anului trecut, echipa de la Consiliul Județean a luat legătura cu Inspectoratul General de Aviație, implementatorul proiectului, pentru a se decongestiona acest proiect.  Acum, s-a încheiat procedura de licitație și urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție este de patru luni, deci, la finalul anului vom avea și un heliport medical modern”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Inspectoratul General de Aviație vizează realizarea a șapte heliporturi în România și Republica Moldova în cadrul proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations SMURD 2”. Acestea sunt finanțate din fonduri europene, prin intermediul Programului  Operațional Comun 2014-2020 România - Republica Moldova.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ordin de protecție emis de polițiști, după ce o tânără a fost amenințată și lovită de propria mamă

astăzi, 13:55
204

S-a întâmplat în județul vecin. Tânăra s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, din județul Suceava, și a sesizat faptul că vineri, în jurul orei 2...

Sărbătoare cu sute de creștini: Icoana la care mama lui Enescu s-a rugat pentru a zămisli un prunc (fotogalerie)

astăzi, 11:02
652

Sâmbătă, 23 septembrie, la Mănăstirea Gorovei a fost sărbătorită Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul si icoana făcătoare de minuni aflată la acest așezamânt monahal....

Avertismentul unui cunoscut medic, după ce două persoane s-au intoxicat în beciul locuinței: „Fierbe tulburelul! Atenție, nu e de glumit!”

astăzi, 10:15
140

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că un bărbat, în vârstă de 85 de ani și o femeie, de 74 ani, sunt în stare critică, după ce au ajuns la UPU fiind găsiți intoxicați în be...