Constituirea Consiliului de Administrație de la Eltrans SA rămâne sub semnul întrebării

Fostul primar Cătălin Flutur, actualmente consilier local, a pus pe tapet în cadrul ședinței de CL, problema componenței Consiliului de Administrație de la Eltrans SA, invalidarea acestuia constituind în fapt o ilegalitate, în opinia acestuia.

Este inadmisibil și ilegal să nu avem Consiliu de Administrație al societatea Eltrans, de mai bine de 6 luni de zile. Nici nu m-am gândit că nu vom avea pe ordinea de zi a ședinței, un proiect de hotărâre legat de acest subiect. Nu se pot lua decizii. Nu văd un motiv serios să nu punem în mișcare vechea hotărâre și să constituim noul CA. Oare se urmărește ca și în cazul de la spitalul TBC, să se facă o mișcare de protest pentru a-l îndepărta pe actualul director? Nu este în regulă, Eltrans trebuie să aibă un Consiliu de Administrație competent, iar persoanele care au fost evaluate sunt cele mai potrivite”, a declarat Cătălin Flutur.

Replica reprezentanților Executivului nu a întârziat să apară, atât viceprimarul Bogdan Buhăianu cât și primarul Cosmin Andrei având declarații destul de acide.

Administrația Flutur putea demult să rezolve această problemă, dar s-a lăsat totul în coadă de pește. La Locativa s-a grăbit și s-a putut rezolva, dar la Eltrans nu. De ce ?, a precizat viceprimarul Buhăianu.

Fostul primar s-a arătat destul de contrariat de intervenția lui Buhăianu, interpelarea sa fiindu-i adresată primarului Cosmin Andrei.

La Locativa s-a constituit Consiliul de Administrație mai repede pentru că și mandatele au expirat mai devreme. Vorbim de perioade diferite. Eu l-am interpelat pe domnul primar, nu pe domnul consilier Buhăianu, care vorbește doar din punct de vedere politic”, a mai adăugat Flutur

Replica primarului Cosmin Andrei a fost mult mai tranșantă, declarând că modul în care s-a făcut procesul de selecție ridică mari semne de întrebare.

Sunt serioase semne de întrebare de modul în care s-a făcut evaluarea la nivelul Consiliului de Administrație de la SC Eltrans SA. Sunt aspecte care trebuie lămurite. Vom solicita explicații despre procesul de selecție pentru lista scurtă”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Carmen Achiței, Victor Ivănescu, Cristian Hrițcu, Serghi Cracană și Adrian Poclid sunt cele 5 persoane de pe lista scurtă, în timp ce social democrații Mihail Ghiorghiu și Simion Drelciuc nu au trecut selecția.

 

 

Spune-ne opinia ta