Consiliul Județean nu are nevoie de un imobil din Centrul Vechi

Consiliul Județean nu are nevoie de un imobil din Centrul Vechi

În cadrul ultimei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, aleșii au socotit de cuviință că nu doresc exercitarea dreptului de preemțiune asupra unui imobil din Centrul Vechi al municipiului Botoșani.

Potrivit unei adrese transmise Consiliului Județean de Ministerul Culturii, bunul imobil este compus dintr-o construcție în suprafață de aproximativ 55 de metri pătrați și terenul aferent în suprafață de 46 mp.

Amplasamentul și caracteristicele constructive ale imobilului nu pot avea o utilitate publică și nu poate fi declarat bun de interes județean, întrucât nu se încadrează în prevederile legale. Prin urmare Consiliul Județean nu își exercită dreptul de preemțiune asupra acestui imobil, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Bunul pentru care s-a exercitat dreptul de preemțiune este amplasat în Centrul Istoric al municipiului, în apropierea Pieței “1 Decembrie 1918”, face parte dintr-un ansamblu de clădiri cu destinația de spații comerciale la parter iar la etaj spații de locuit care dispun de curți interioare.

 

Spune-ne opinia ta