Copiii care practică sport de performanță primesc bani

Copiii care practică sport de performanță primesc bani

Copiii care s-au înscris pentru prima oară la un club pentru a practica un sport, în mod organizat, pot primi vouchere pentru achiziția de echipament.

Este vorba despre o nouă lege prin care se încurajează și sunt susținuți acei copii care doresc să practice un sport de performanță. Actul normativ, care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 176/2020, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, vineri.

Informația a fost prezentată printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Conform oficialilor președintele a semnat un „decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 176/2020 pentru modificarea art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță”.

Astfel, copiii care s-au înscris pentru prima dată la un club sportiv până la 30 noiembrie 2020 pot primi aceste vouchere a căror valoare se ridică la 300 de lei.

Programul a fost inițiat în 2020

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, este vorba de vouchere în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, copiii trebuie să se fi legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportive. Înscrierea trebuie să se fi produs, în intervalul de timp 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă. Ministerul a precizat că voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv.

Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordă Ministerul de resort sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
109

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...