Copiii care practică sport de performanță primesc bani

Copiii care practică sport de performanță primesc bani

Copiii care s-au înscris pentru prima oară la un club pentru a practica un sport, în mod organizat, pot primi vouchere pentru achiziția de echipament.

Este vorba despre o nouă lege prin care se încurajează și sunt susținuți acei copii care doresc să practice un sport de performanță. Actul normativ, care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 176/2020, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, vineri.

Informația a fost prezentată printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Conform oficialilor președintele a semnat un „decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 176/2020 pentru modificarea art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță”.

Astfel, copiii care s-au înscris pentru prima dată la un club sportiv până la 30 noiembrie 2020 pot primi aceste vouchere a căror valoare se ridică la 300 de lei.

Programul a fost inițiat în 2020

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, este vorba de vouchere în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, copiii trebuie să se fi legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportive. Înscrierea trebuie să se fi produs, în intervalul de timp 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă. Ministerul a precizat că voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv.

Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordă Ministerul de resort sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: SPAIME. De Claudia Mitră

astăzi, 21:00
18

Orele serii aduc o nouă poezie în paginile publicație noastre. Le selectăm aleatoriu, indiferent dacă vin de la poeți cu nume sau doar de la cei care doar încearcă să-și exprime se...

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

astăzi, 12:30
137

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

astăzi, 12:00
988

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...