Consiliul Județean cumpără Uzina Electrică la prețul de 1,43 milioane de lei

Consiliul Județean cumpără Uzina Electrică la prețul de 1,43 milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) cumpără fosta Uzină Electrică, una dintre clădirile simbol ale municipiului Botoșani, se arată într-un proiect de hotărâre adoptat, miercuri, de plenul deliberativ.

CJ și-a exercitat dreptul de preemțiune asupra imobilului în luna iulie. Monumentul a fost evaluat la valoarea de 1.453.000 de lei, iar comisia de negociere a obținut un preț de achiziție de 1.432.300 de lei.

„Prețul bunului menționat mai sus va fi plătit vânzătorului integral în termen de 30 zile de la data notificării transmise de lichidatorul judiciar. Dreptul de proprietate asupra imobilului va fi transferat către cumpărător la data semnării contractului de vânzare-cumpărare. La data transferului de proprietate, bunul imobil va fi liber de orice sarcini. Cheltuielile ocazionate de încheierea contractului de vânzare în formă autentică, întocmire certificat performanță energetică (după caz), înscriere în cartea funciară, precum și orice alte cheltuieli legate de transferul proprietății, vor fi în sarcina cumpărătorului”, se arată în hotărârea adoptată de CJ Botoșani.

Imobilul, monument istoric situat în Calea Națională nr. 36, datează din 1906 și este compus din teren intravilan în suprafață de 1.356,00 mp și construcție în suprafață construită la sol de 850,00 mp. A fost edificat după schițele celui mai mare arhitect român, Anghel Saligny.

Uzina Electrică a contribuit la procesul de modernizare a județului de la începutul secolului trecut, când s-a realizat iluminatul public al municipiului Botoșani, rețeaua de canalizare și pavarea străzilor.

În perioada comunistă, clădirea a aparținut IRE, iar după privatizare, aceasta a ajuns în proprietatea societății Servicii Energetice Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
410

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
357

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...

20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
604

Polițiștii din Darabani au efectuat, miercuri, 20 de percheziții domiciliare comunele Coțușca, Viișoara, Mileanca, Havârna și Hudești, la adresele unor persoane bănuite de practicarea v...