Consiliul Județean construiește un parc fotovoltaic în orașul Bucecea

Consiliul Județean construiește un parc fotovoltaic în orașul Bucecea

Consiliul Județean (CJ) a decis dezvoltarea unei prime capacități fotovoltaice de 3 MW în orașul Bucecea, a anunțat luni președintele CJ, Doina Federovici.

Potrivit oficialului, autoritatea locală s-a alăturat demersului inițiat de către administratorul județului Botoșani, Cristian Nistor, și a pus la Consiliului Județean o suprafață de teren intravilan de 30.000 de metri pătrați în vederea construirii parcului fotovoltaic. Terenul se află în proximitatea stației de transformare de 110 kV, asigurând soluția optima de obținere a avizului tehnic de racordare.

Parcul fotovoltaic va fi realizat prin accesarea unei finanțări europene ce va disponibilă pe una dintre axele de finanțare privind energia verde și va avea o putere instalată de până la 3 MW.

„Dezvoltarea județului Botoșani presupune o abordare echilibrată și cât mai pragmatică a provocărilor pe care le lansează vremurile pe care le trăim. Una dintre cele mai dificile probleme ale momentului o reprezintă criza energetică”, a precizat Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta