Consiliul Județean a ratat preluarea Conacului Alexandrescu

Consiliul Județean a ratat preluarea Conacului Alexandrescu

Vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu s-a arătat dezamăgit de faptul că județul a ratat oportunitatea de a deschide un nou traseu turistic care să lege importante obiective culturale, arheologice, etnografice.

Consiliul Județean a fost la un vot distanță să preia drepturile de preemțiune asupra Conacului Alexandrescu din Guranda, scos la vânzare de proprietari. Fiind vorba de un proiect de patrimoniu, era nevoie de 22 de voturi pentru din 33, dar fără sprijinul PNL s-au obținut doar 21 de voturi. Am ratat în felul acesta, o șansă importantă de a evalua imobilul și de a veni cu o ofertă. Ar fi fost o ocazie extrem de bună să îl preluăm, cu atât mai mult cu cât prețul a scăzut mai întâi la jumătate, de la 600.000 de euro la 300.000 și apoi la 287.000 de euro, a declarat vicepreședintele Bogdan Dăscălescu.

Conacul Alexandrescu de la Guranda are o istorie de peste un secol, fiind ridicat la comanda soților Mihai și Mathilde Alexandrescu. Construcția principală a fost finalizată în 1905, iar imobilul împrumută din arhitectura tipică vremurilor, stilul neo românesc fiind cel mai în vogă la cumpăna dintre secole.

Liberalii nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre, aceștia invocând faptul că în acel conac a funcționat mulți ani un sanatoriu de pneumoftiziologie, infecțiile nozocomiale sunt infecții cu bacterii rezistente la antibiotice și dezinfectanți care se răspândesc în crăpăturile din pereți.

 

Spune-ne opinia ta