Consiliul Județean a mai plusat bani pentru drumul strategic

Consiliul Județean a mai plusat bani pentru drumul strategic

Consiliul Județean a mai pus la bătaie 5 milioane de euro, pentru modernizarea drumul strategic din județ, un ax rutier de 106 km. Măsura vine în contextul în care și cea de a doua licitație a proiectului a fost un eșec, nedepunându-se nicio ofertă pentru realizarea acestuia.

Mai mult decât atât, CJ a oferit posibilitatea companiei care va câștiga cea de treia procedură de licitație să acceseze o treime din buget în avans. Vorbim despre un total, actualmente, de 378 milioane de lei, fără TVA.

Lotizarea a fost exclusă din lista potențialelor soluții de salvare a proiectului.

Dacă la a doua licitație prețul a ajuns la 355 de milioane de lei, cu TVA, după această majorare se va ajunge la 378 milioane lei cu TVA.

Drumul strategic presupune modernizarea: DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni).

Rectificarea de buget al proiectului va fi aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 26 septembrie.

Amintim că motivul pe care reprezentanții unor companii-gigant de construcții l-au invocat în cazul neprezentării la licitație a fost bugetul insuficient și neconform cu modificările din realitate. Detalii, pe link:

http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/consiliul-judetean-a-pasat-vina-privind-esecul-celei-de-a-doua-licitatii-pentru-drumul-strategic-constructorii-il-contrazic.html

Rămâne de văzut dacă adaosul este suficient și din perspectiva constructorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
145

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
255

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
172

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...